Spletna stran

Veselimo se vašega zanimanja za naše podjetje. Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani www.porscheljubljana.com nam je zelo pomembna. Zato vas bomo v nadaljevanju podrobno seznanili z obdelavo osebnih podatkov. Za varstvo podatkov te spletne strani je odgovorno podjetje PORSCHE INTER AUTO d.o.o., pod. Porsche Ljubljana . Podjetje PORSCHE INTER AUTO d.o.o., pod. Porsche Ljubljana se pri uporabi in obdelavi osebnih podatkov strogo drži veljavnih določil glede varstva podatkov. Podjetju PORSCHE INTER AUTO d.o.o., pod. Porsche Ljubljana pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.

Ta izjava o varstvu podatkov velja samo za spletno stran www.porscheljubljana.com in z njo povezane podstrani, ne pa tudi za spletne strani, ki jih nadzorujejo in upravljajo tretje osebe. Preverite izjave o varstvu podatkov spletnih strani, ki jih nadzorujejo in upravljajo tretje osebe, saj so te spletne strani zunaj našega nadzora in podjetje PORSCHE INTER AUTO d.o.o., pod. Porsche Ljubljana ni odgovorno za njihovo vsebino in ukrepe glede varstva podatkov.

[1.] Varnost podatkov

1.1] Podjetje PORSCHE INTER AUTO d.o.o., pod. Porsche Ljubljana je za zaščito vaših podatkov sprejelo ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe, ki vaše podatke med drugim ščitijo pred izgubo, zlorabo ali nepooblaščenim dostopom. Sprejeti ukrepi se redno preverjajo in nenehno prilagajajo stanju tehnike.  Če pride do kršitve varstva vaših osebnih podatkov, ki predvidoma pomenijo veliko tveganje za vaše pravice in svoboščine, vas bomo o tem nemudoma in po možnosti v 72 urah obvestili.

[1.2] Upoštevajte, da ste sami odgovorni za varno hrambo in varovanje tajnosti svojih uporabniških podatkov ali gesel, ki so vam bila predana ali posredovana.

[2.] Uporaba s strani mladoletnih oseb

[2.1] Treba je opozoriti, da lahko vse obdelave osebnih podatkov uporabljajo izključno osebe, ki so dopolnile 15 let. Uporaba sistemov in orodij in s tem povezana obdelava podatkov uporabnikom pod to starostno mejo nista dovoljeni brez odobritve staršev/skrbnikov. Če bi kljub temu prišlo do takšne obdelave podatkov, jo bomo ustavili takoj, ko izvemo zanjo. 

[3.] Zbiranje in obdelava osebnih podatkov

[3.1] Podatki, ki jih posredujete vi

Osebne podatke obdelujemo samo v skladu z veljavnimi določili glede varstva podatkov. Ko si z nami dopisujete ali na naši spletni strani izpolnite obrazec s podatki, se strinjate, da se podatki, ki jih navedete v posameznem obrazcu, obdelujejo za spodaj opisane namene (glejte točki [5.] in [6.]).

[3.2.] Podatki, ki jih zbiramo 

Ko obiščete našo spletno stran, so osebni podatki tehnično samodejno zajeti na podlagi piškotkov. Več informacij o piškotkih, ki se uporabljajo na naši spletni strani, najdete pod točko [7.] ter v naši Smernici za piškotke: Smernice za piškotke.

[4.] Partnerji

Podjetje PORSCHE INTER AUTO d.o.o., pod. Porsche Ljubljana ne izvaja vseh obdelav osebnih podatkov sama, temveč ob podpori profesionalnih partnerjev, in sicer podjetij Porsche Informatik GmbH s sedežem v Salzburgu, Porsche Slovenija d.o.o., Vivid Planet Software GmbH s sedežem v kraju Henndorf am Wallersee, ki delujejo po naročilu podjetja PORSCHE INTER AUTO d.o.o., pod. Porsche Ljubljana. Partnerji, ki so bili skrbno izbrani, z ustreznimi tehničnimi in organizacijskimi ukrepi skrbijo za to, da se obdelava vaših podatkov izvaja v skladu z določbami o varstvu podatkov in je zagotovljena zaščita vaših pravic. Partnerji posredovanih osebnih podatkov ne smejo uporabljati za lastne ali reklamne namene ali jih posredovati tretjim osebam.

Poleg tega tudi podjetje PORSCHE INTER AUTO d.o.o., pod. Porsche Ljubljana podatkov ne posreduje tretjim osebam, npr. podjetjem, ki se ukvarjajo z zbiranjem naslovov, ali podjetjem, ki izvajajo direktno oglaševanje.

[5.] Obdelava podatkov, za katero ni potrebna privolitev  

Podrobne informacije o obdelavi podatkov, za katero ni potrebna privolitev, najdete v naslednjem seznamu.

Splošni kontaktni obrazec

 • Kontaktni obrazec (informacijski material o modelih, nakupu vozila, financiranju vozila, poizvedba glede servisnega termina, dopolnilna oprema, pohvala in kritika, drugo): Ko oddate posamezni kontaktni obrazec, se obdelajo vaši osebni podatki kategorij* (podatki o vozilu, kontaktni in identifikacijski podatki, izbrane storitve, informacije o izbranem trgovcu in besedilo vaše poizvedbe).
 • Namen: odgovor na vašo poizvedbo
 • Utemeljitev: Upravičeno zanimanje za obdelavo in zanesljiv odziv na vaše individualne poizvedbe.
 • Čas hrambe: 36 mesecev

*Natančna podatkovna polja: Besedilo poizvedbe, znamka, model vozila, registrska oznaka, št. prevoženih kilometrov, številka šasije, prva registracija, kontaktna oseba v poslovalnici, nagovor, naziv, ime, priimek, podjetje, ulica, poštna številka, kraj, država, telefon, dosegljivost (od/do), telefaks, e-pošta, kontaktna oblika, izbrana storitev (popravilo vozila zaradi prometne nesreče/popravilo/servis), želeni termin (datum/čas), tip stranke (stalna stranka, nova stranka).

Testna vožnja

 • Če individualno konfigurirate vozilo ali izberete novo prisotno vozilo, imate še dodatno možnost, da se dogovorite o testni vožnji. Ko oddate kontaktni obrazec za testno vožnjo, se vaši osebni podatki kategorij* (podatki o vozilu, kontaktni in identifikacijski podatki) obdelajo in posredujejo izbranemu trgovcu.
 • Namen: Priprava in izvedba testne vožnje.
 • Utemeljitev: izvrševanje pogodbe oz. izvedba predpogodbenih ukrepov na vašo zahtevo.
 •  Čas hrambe: 36 mesecev

*Natančna podatkovna polja: Model vozila, želeni termin, zanimanje za nakup novega vozila, kontaktna oblika, nagovor, naziv, ime, priimek, poštna številka, kraj, telefon, e-pošta, besedilo poizvedbe.

Takoj razpoložljiva nova vozila

 • Ko oddate kontaktni obrazec za poizvedbo vozil na zalogi, se vaši osebni podatki kategorij* (podatki o vozilu, kontaktni in identifikacijski podatki) obdelajo in posredujejo izbranemu trgovcu. 
 • Namen: Priprava in izvedba nakupa vozila na zalogi.
 • Utemeljitev: izvrševanje pogodbe oz. izvedba predpogodbenih ukrepov na vašo zahtevo.
 • Čas hrambe: 36 mesecev

*Natančna podatkovna polja: Zanimanje za testno vožnjo, prehod na novo vozilo, kontaktna oblika, nagovor, naziv, ime, priimek, podjetje, ulica, poštna številka, kraj, telefon, dosegljivost (od/do), e-pošta.

Web Car Configurator (CC)

 • Ko oddate kontaktni obrazec za konfiguracijo, se vaši osebni podatki kategorij* (podatki o vozilu, kontaktni in identifikacijski podatki) obdelajo in posredujejo izbranemu trgovcu.
 • Namen: Priprava in izvedba nakupa novega vozila.
 • Utemeljitev: izvrševanje pogodbe oz. izvedba predpogodbenih ukrepov na vašo zahtevo.
 • Čas hrambe: 36 mesecev

*Natančna podatkovna polja: Zanimanje za testno vožnjo, prehod na novo vozilo, kontaktna oblika, nagovor, naziv, ime, priimek, podjetje, ulica, poštna številka, kraj, telefon, dosegljivost (od/do), e-pošta.

Moj seznam

 • Pri shranjevanju vozila (konfiguracija, vozilo na zalogi in testno vozilo) se obdelajo in shranijo vaši osebni podatki kategorij*, ki so zajeti v carLOG (podatki o vozilu, kontaktni in identifikacijski podatki, podatki o prijavi).
 • Namen: Shranjevanje za nadaljnjo obdelavo in ponovni priklic osebnih podatkov o vozilu.
 • Utemeljitev: Upravičeno zanimanje oz. izvedba predpogodbenih ukrepov na vašo zahtevo. 
 • Čas hrambe: 36 mesecev

*Natančna podatkovna polja: Uporabniško ime, e-pošta, geslo, nagovor, naziv, ime

Storitev spletne rezervacije 

 • S storitvijo spletne rezervacije lahko stranke prek spletne strani 24 ur na dan in neodvisno od delovnega časa poslovalnice sami rezervirajo servisni termin. Obstajata dve možnosti uporabe spletne rezervacije. S povezavo na portal za strank carLOG, s čimer se vaši osnovni podatki kategorije* (kontaktni in identifikacijski podatki) prikličejo neposredno iz carLOG-a. Storitev spletne rezervacije se lahko uporabi s prijavo gosta, s čimer se vaši navedeni podatki kategorije** (izbrane storitve in izdelki, kontaktni in identifikacijski podatki, podatki o vozilu) samodejno obdelajo za pripravo servisnega termina.
 • Namen: Rezervacija in izvedba servisnega termina
 • Utemeljitev: izvrševanje pogodbe oz. izvedba predpogodbenih ukrepov na vašo zahtevo
 • Čas hrambe: 7 let

*Natančna podatkovna polja: Nagovor, naziv, ime, priimek, e-pošta

**Natančna podatkovna polja: Popravila in vzdrževanje, paketi zvestobe, ponudbe in akcije, osebne prošnje popravil, oddaja vozila in izbran termin, nagovor, naziv, ime, priimek, telefon, e-pošta, ulica, poštna številka, kraj, država, znamka, model vozila, številka šasije, registrska oznaka, prva registracija

Prijave na dela 

 • Imate možnost, da se na naši spletni strani potegujete za aktualno razpisana delovna mesta ali nam posredujete lastno prošnjo. Za prijavo vaše podatke kategorij* (kontaktni in identifikacijski podatki, podatki o osebnih/poklicnih razmerjih in značilnostih, fotografija kandidata) obdelamo samodejno.
 • Namen: Namen elektronske obdelave podatkov kandidatov je izbor osebe, ki ustreza prostemu delovnemu mestu (oglaševanje sodelavcev/zaposlitev)
 • Utemeljitev: Upravičeno zanimanje oz. izvedba predpogodbenih ukrepov na vašo zahtevo.
 • Čas shrambe: Vaši osebni podatki se v skladu z zakonom o enakem obravnavanju hranijo do konca postopka prijave plus šest mesecev.

*Natančna podatkovna polja: Nagovor, naziv, ime, priimek, datum rojstva, telefon, e-pošta, državljanstvo, poštna številka, kraj, ulica/št., življenjepis, fotografija, drugi dokumenti.

[6.] Obdelave podatkov, za katere je potrebna privolitev

Podjetje PORSCHE INTER AUTO d.o.o., pod. Porsche Ljubljana obdeluje osebne podatke, navedene v točki [3.], za naslednje namene:

Povpraševanje servisnega centra o rabljenih vozilih 

 • Ko oddate kontaktni obrazec, se vaši osebni podatki kategorij* (podatki o vozilu, kontaktni in informacijski podatki) obdelajo in odvisno od izbire posredujejo trgovcu, servisnemu centru ali zasebnemu prodajalcu. Dodatno se pri poizvedbi za servisni center uporabniški podatki za IT** stranke na spletni strani povzamejo v obliki profila stranke in za namene boljše podpore stranki posredujejo izbranemu trgovcu.
 • Namen: odgovor na vašo poizvedbo
 • Utemeljitev: Upravičeno zanimanje za obdelavo in zanesljiv odziv na vaše individualne poizvedbe.
 • Čas hrambe: 36 mesecev

*Natančna podatkovna polja: Besedilo poizvedbe, znamka, model vozila, registrska oznaka, št. prevoženih kilometrov, številka šasije, prva registracija, kontaktna oseba v poslovalnici, nagovor, naziv, ime, priimek, podjetje, ulica, poštna številka, kraj, država, telefon, dosegljivost (od/do), telefaks, e-pošta, kontaktna oblika, izbrana storitev (popravilo vozila zaradi prometne nesreče/popravilo/servis), želeni termin (datum/čas), tip stranke (stalna stranka, nova stranka) 

**Natančna podatkovna polja:

Prijava na e-novice 

 • Podatki kategorij*, ki se navedejo pri vsaki prijavi (kontaktni in identifikacijski podatki), se uporabijo samo za pošiljanje e-novic. Za pošiljanje e-novic uporabljamo e-poštni naslov, ki ga navedete, in v nadaljevanju potrebujemo vašo potrditev, da se kot lastnik e-poštnega naslova strinjate s prejemanjem (t. i. dvojna privolitev). Prejemanje e-novic lahko kadar koli prekličete prek za to predvidene možnosti odjave v e-novicah ali e-poštnega naslova porsche.ljubljana@porsche.si.
 • Namen: pošiljanje informacij o izdelkih, storitvah in dogodkih
 • Utemeljitev: privolitev
 • Čas shrambe: dokler se pošiljajo e-novice in ne pride do preklica.

*Natančna podatkovna polja: Nagovor, ime, priimek, e-pošta, izbrano mesto.

Naročilo kataloga

 • Kontaktni obrazec (katalogi/cene): Ko oddate kontaktni obrazec, se obdelajo vaši osebni podatki kategorij* (podatki o vozilu, kontaktni in identifikacijski podatki, informacije o izbranem trgovcu). Naročilo lahko kadar koli prekličete prek e-poštnega naslova porsche.ljubljana@porsche.si.
 • Namen: pošiljanje informacij o izdelkih, storitvah in dogodkih
 • Utemeljitev: privolitev
 • Čas shrambe: Do opravljenega pošiljanja ali do preklica privolitve v času obdelave.

*Natančna podatkovna polja: Model vozila, spol, naziv, ime, priimek, podjetje, ulica, poštna številka, kraj, izbrani trgovec, telefon, dosegljivost (od/do), faks, e-pošta.

[7.] Piškotki in vtičniki za družabna omrežja

[7.1] Podatke zajemamo samodejno z uporabo piškotkov. Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

[7.2] Več informacij o piškotkih, ki se uporabljajo na naši spletni strani, najdete v naših Smernicah o piškotkih: Smernice za piškotke

 

[8.] Pravice posameznikov

V zvezi z obdelavo podatkov lahko uveljavljate naslednje pravice, ki vam pripadajo:

[8.1] Pravica do informiranosti: zahtevate lahko potrdilo o tem, ali in v kakšnem obsegu se obdelujejo vaši osebni podatki.

[8.2] Pravica do popravka: če so vaši osebni podatki, ki jih obdelujemo, nepopolni ali nepravilni, lahko kadar koli zahtevate, da jih popravimo oz. dopolnimo.

Če ste ustvarili uporabniški račun, lahko kadar koli dostopate do svojih osebnih podatkov in jih popravite ali dopolnite sami. Poleg tega lahko uporabniški račun tudi kadar koli zaprete.

[8.3] Pravica do izbrisa: izbris svojih osebnih podatkov lahko zahtevate, če je namen, za katerega so bili zajeti, izpolnjen, če je prišlo do nezakonite obdelave, če obdelava nesorazmerno posega v vaše upravičene interese zaščite osebnih podatkov ali če je bila za obdelavo podatkov potrebna privolitev, ki ste jo preklicali. Pri tem je treba upoštevati, da lahko obstajajo razlogi, zaradi katerih takojšen izbris vaših podatkov ni možen, npr. zakonsko določene obveznosti hrambe podatkov, tekoči postopki, uveljavljanje, izvajanje ali obramba pravnih zahtevkov itd.

[8.4] Pravica do omejitve obdelave: omejitev obdelave svojih podatkov

lahko zahtevate, če:

 • dvomite v pravilnost svojih podatkov, in sicer za čas, v katerem lahko pravilnost podatkov preverimo;
 • je obdelava vaših podatkov nezakonita, vendar ne želite izbrisa in namesto tega zahtevate omejitev uporabe podatkov;
 • podatkov za predviden namen ne potrebujemo več, vi pa jih še vedno potrebujete za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov;
 • ste vložili ugovor proti obdelavi podatkov.

[8.5] Pravica do prenosljivosti podatkov: od nas lahko zahtevate, da vam vaše podatke, ki ste nam jih dali na voljo, posredujemo v strukturirani, splošno razširjeni in strojno čitljivi obliki, če podatke obdelujemo na podlagi vaše privolitve ali za namene izvrševanja pogodbe ter obdelava poteka z avtomatiziranimi sredstvi.

[8.6] Pravica do ugovora: če vaše podatke obdelujemo za opravljanje nalog, ki so v javnem interesu, za izvrševanje javne oblasti ali pa se pri obdelavi sklicujemo na nujnost zaščite naših upravičenih interesov, lahko vložite ugovor proti takšni obdelavi podatkov, če obstajajo prevladujoči interesi zaščite vaših podatkov. Pošiljanje oglasov lahko kadar koli prekličete brez navedbe razlogov.

[8.7] Pravica do pritožbe: če menite, da pri obdelavi vaših podatkov nismo upoštevali slovenske ali evropske zakonodaje o varstvu podatkov in smo s tem kršili vaše pravice, vas prosimo, da se obrnete na nas, da lahko razjasnimo morebitna vprašanja. Seveda imate tudi pravico, da se pritožite pri slovenskem pristojnem organu za varstvo podatkov oz. pri evropskem nadzornem organu.

Te pravice lahko uveljavljate neposredno pri podjetju PORSCHE INTER AUTO d.o.o., pod. Porsche Ljubljana z obvestilom na e-poštni naslov, ki je naveden v kontaktnih podatkih.

[9.] Kontaktni podatki

Upravljavec: 

PORSCHE INTER AUTO d.o.o., pod. Porsche Ljubljana

Bravničarjeva ulica 5, 1000 Ljubljana

porsche.ljubljana@porsche.si

Company

Wir freuen uns sehr über Ihr Interesse an unserem Unternehmen. Der Schutz Ihrer Privatsphäre ist uns besonders wichtig. Deshalb informieren wir Sie im Folgenden gründlich über die Verarbeitung personenbezogener Daten. Verantwortlich für die nachgenannten Datenverarbeitungen ist die Porsche Inter Auto GmbH & Co KG. Die Porsche Inter Auto GmbH & Co KG hält sich bei der Verwendung und Verarbeitung personenbezogener Daten streng an die jeweils geltenden datenschutzrechtlichen Bestimmungen. Das Recht zur Nutzung personenbezogener wie anonymer Daten steht vorbehaltlich der nachfolgend beschriebenen Betroffenenrechte im gesetzlich zulässigen Umfang der Porsche Inter Auto GmbH & Co KG zu.

Mit dieser Datenschutzerklärung möchten wir Sie über Art, Umfang und Zweck der von uns erhobenen, genutzten und verarbeiteten personenbezogenen Daten informieren. Ferner werden betroffene Personen mittels dieser Datenschutzerklärung über die ihnen zustehenden Rechte aufgeklärt.

Diese Datenschutzerklärung gilt ausschließlich für Leistungen der Porsche Inter Auto GmbH & Co KG nicht jedoch für Datenverarbeitungen von Dritten. Bitte prüfen Sie die Datenschutzerklärungen von Datenverarbeitungen, die von Dritten kontrolliert und betrieben werden, da sich diese unserer Kontrolle entziehen und die Porsche Inter Auto GmbH & Co KG für deren Inhalt und Datenschutzmaßnahmen nicht verantwortlich ist. Für Datenverarbeitungen der Porsche Inter Auto GmbH & Co KG im Zusammenhang mit Internetseiten und Applikationen finden Sie entsprechende Informationen auf der jeweiligen Webseite oder Applikation.

[1.] Datensicherheit

[1.1] Die Porsche Inter Auto GmbH & Co KG hat zum Schutz Ihrer Daten geeignete technische und organisatorische Maßnahmen getroffen, die Ihre Daten unter anderem gegen Verlust, Manipulation oder unberechtigten Zugriff schützen. Die ergriffenen Maßnahmen unterliegen der regelmäßigen Überprüfung und werden laufend an den Stand der Technik angepasst. Sollte es zu einer Verletzung des Schutzes Ihrer personenbezogenen Daten kommen, die voraussichtlich ein hohes Risiko für Ihre Rechte und Freiheiten zur Folge hat, werden Sie von uns unverzüglich benachrichtigt.

[1.2] Bitte beachten Sie, dass Sie für die sichere Verwahrung und Geheimhaltung von Benutzerdaten oder Passwörtern, die Ihnen übergeben oder mitgeteilt wurden, selbst für verantwortlich sind.

[2.] Nutzung durch Minderjährige

[2.1] Es wird darauf hingewiesen, dass alle Verarbeitungen von personenbezogenen Daten ausschließlich von Personen genutzt werden dürfen, die das 14. Lebensjahr vollendet haben. Eine Nutzung von Systemen und Tools wie Webseiten und Applikationen und die daraus resultierende Verarbeitung der Daten von Nutzern unter dieser Altersgrenze ist ohne Einwilligung der Eltern/Erziehungsberechtigten untersagt. Sollte es dennoch zu solchen Datenverarbeitungen kommen, werden wir, sobald wir Kenntnis davon erlangt haben, die Verarbeitung dieser Daten einstellen.

[3.] Partner

Die Porsche Inter Auto GmbH & Co KG führt nicht sämtliche Verarbeitungen personenbezogener Daten selbst durch, sondern hat Unterstützung von professionellen Partnern, namentlich der Porsche Informatik GmbH mit Sitz in 5020 Salzburg, der twyn group GmbH mit Sitz in 4600 Wels und der Vivid Planet Software GmbH mit Sitz in 5302 Henndorf am Wallersee, welche im Auftrag der Porsche Inter Auto GmbH & Co KG tätig werden. Weitere Dienstleister bzw. Subdienstleister, die spezifische Verarbeitungen durchführen, finden Sie in der Aufzählung der einzelnen Datenverarbeitungen in Punkt 4 und 5.

Die Partner wurden sorgfältig ausgewählt und sorgen durch geeignete technische und organisatorische Maßnahmen dafür, dass die Verarbeitung Ihrer Daten im Einklang mit den datenschutzrechtlichen Vorgaben erfolgt und die Wahrung Ihrer Rechte gewährleistet ist. Es ist den Partnern nicht gestattet, die überlassenen personenbezogenen Daten für eigene oder werbliche Zwecke zu nutzen oder an Dritte weiterzugeben.

Darüber hinaus findet auch seitens der Porsche Inter Auto GmbH & Co KG keine Weitergabe an Dritte ‒ wie Adressverlage und Direktwerbeunternehmen ‒ statt.

[4.] Nicht einwilligungspflichtige Datenverarbeitungen:

Nähere Informationen zu nichteinwilligungspflichten Datenverarbeitungen finden Sie in der nachfolgenden Aufzählung.

[4.1] Im Zusammenhang mit dem Kauf eines Neuwagens

Neuwagen/Gebrauchtwagen-Angebot inkl. Zubehör

 • Erstellung eines personalisierten Angebots für einen Neuwagen, ggf. inklusive Zubehör.
 • Kontakt- und Identifikationsdaten, Fahrzeugdaten, Vertragsdaten
 • Zweck: Erstellung Angebot für Kunden
 • Rechtfertigung: Vertrag, oder vorvertragliches Verhältnis auf Anfrage des Kunden
 • Speicherdauer: 1 Jahr

Neuwagen-Kauf inkl. Zubehör

 • Abwicklung Bestellung, Auslieferung und Bezahlung im Rahmen des Neuwagen-Kaufes, ggf. inklusive Zubehör.
 • Kontakt- und Identifikationsdaten, Fahrzeugdaten, Vertragsdaten, Bonitäts- und Bankdaten
 • Zweck: Abwicklung NW-Kauf für Kunden
 • Rechtfertigung: Vertrag, oder vorvertragliches Verhältnis auf Anfrage des Kunden
 • Speicherdauer: 7 Jahre
 • Übermittlung der Kontakt- und Identifikationsdaten, Fahrzeugdaten und Vertragsdaten zur Kaufabwicklung an den Generalimporteur Porsche Austria GmbH & Co OG sowie der Fahrzeugdaten an die ASSIST Notfallservice GmbH für den Fall der Inanspruchnahme der Mobilitätsgarantie.

Probefahrt

 • Möglichkeit zur Probefahrt für Kunden mit einem ausgewählten Fahrzeug
 • Kontakt- und Identifikationsdaten, Fahrzeugdaten
 • Zweck: Durchführung einer Probefahrt
 • Rechtfertigung: Vertrag, oder vorvertragliches Verhältnis auf Anfrage des Kunden
 • Speicherdauer: 1 Jahr

Abwicklung von Transportschäden

 • Abwicklung von Transportschäden im Rahmen der Auslieferung des Neuwagens mit dem Logistik-Anbieter
 • Fahrzeugdaten
 • Zweck: Abwicklung von Transportschäden
 • Rechtfertigung: Vertrag, oder vorvertragliches Verhältnis auf Anfrage des Kunden
 • Speicherdauer: 7 Jahre
 • Übermittlung der Fahrzeugdaten an Lagermax International Speditionen GmbH oder Hödlmayer International AG

Neuwagen-Bestellverfolgung

 • Möglichkeit für Kunden den aktuellen Auslieferungsstatus eines bestellten Neuwagens online via „Vehicle Order Tracker“ zu überprüfen
 • Kontakt- und Identifikationsdaten, Fahrzeugdaten, Vertragsdaten
 • Zweck: Neuwagen-Bestellverfolgung für Kunden
 • Rechtfertigung: Berechtigtes Interesse
 • Speicherdauer: 1 Jahr
 • Überlassung der Kontakt- und Identifikationsdaten, Fahrzeugdaten und Vertragsdaten über Porsche Austria GmbH & Co OG an Vivid Planet GmbH

[4.2] Im Zusammenhang mit dem Kauf oder Verkauf eines Gebrauchtwagens

Gebrauchtwagen-Kauf inkl. Zubehör

 • Abwicklung eines Gebrauchtwagen Kaufes des Kunden vom Händler, ggf. inklusive Zubehör.
 • Kontakt- und Identifikationsdaten, Fahrzeugdaten, Vertragsdaten, Bonitäts- und Bankdaten
 • Zweck: Abwicklung GW-Kauf für Kunden
 • Rechtfertigung: Vertrag
 • Speicherdauer: 7 Jahre

Gebrauchtwagen Zukauf des Händlers vom Kunden

 • Abwicklung des Gebrauchtwagen Kaufes durch den Händler vom Kunden
 • Kontakt- und Identifikationsdaten, Fahrzeugdaten, Vertragsdaten, Bonitäts- und Bankdaten
 • Zweck: Abwicklung des Zukaufes von Gebrauchtwagen
 • Rechtfertigung: Vertrag
 • Speicherdauer: 7 Jahre

Erstellung eines Ankaufstests

 • Erstellung eines Ankaufstests (Bewertung) für einen Gebrauchtwagen
 • Kontakt- und Identifikationsdaten, Fahrzeugdaten, Vertragsdaten,
 • Zweck: Erstellung eines Ankaufstests
 • Rechtfertigung: Vertrag, oder vorvertragliches Verhältnis auf Anfrage des Kunden
 • Speicherdauer: 3 Jahre
 • Eine Übermittlung der Fahrzeugdaten an die Porsche Bank AG findet im Fall von Leasingrückläufern der Porsche Bank AG statt. Ggf. werden die Fahrzeugdaten auch an die Porsche Austria GmbH & Co OG für den grenzüberschreitenden Fahrzeugvertrieb übermittelt.

Eine Übermittlung der Fahrzeugdaten an die Porsche Bank AG findet im Fall von Leasingrückläufern der Porsche Bank AG statt. Ggf. werden die Fahrzeugdaten auch an die Porsche Austria GmbH & Co OG für den grenzüberschreitenden Fahrzeugvertrieb übermittelt.

[4.3] Im Zusammenhang mit dem Service, Ersatzteilen und Zubehör

Abwicklung von Werkstattaufträgen und Reparaturerweiterungen

 • Abwicklung von Werkstattaufträgen und Reparaturerweiterungen inkl. Fertigstellungsmeldung
 • Kontakt- und Identifikationsdaten, Fahrzeugdaten, Vertragsdaten
 • Zweck: Abwicklung von Werkstatt-Aufträgen und Reparaturerweiterungen
 • Rechtfertigung: Vertrag, oder vorvertragliches Verhältnis auf Anfrage des Kunden; berechtigtes Interesse im Fall von Auftragserweiterungen und Reparaturdokumentationen
 • Speicherdauer: 7 Jahre
 • Überlassung der Kontakt- und Identifikationsdaten an Dimoco Europe GmbH zum Versand der Reparatur Fertigstellungs-SMS. Übermittlung von Fahrzeugdaten für allfällige Garantieansprüche an die Porsche Austria GmbH & Co OG.

Verkauf von Ersatzteilen, Werkzeugen und Zubehör

 • Kauf von Ersatzteilen, Werkzeugen und Zubehör
 • Kontakt- und Identifikationsdaten, Fahrzeugdaten, Vertragsdaten, Bonitäts- und Bankdaten
 • Zweck: Verkauf von Ersatzteilen, Werkzeugen und Zubehör
 • Rechtfertigung: Vertrag, oder vorvertragliches Verhältnis auf Anfrage des Kunden
 • Speicherdauer: 7 Jahre

Schadensdokumentation (Fotos)

 • Dokumentation von Schäden für Gewährleistung und Versicherung durch Fotoaufnahmen
 • Fahrzeugdaten
 • Zweck: Dokumentation von Schäden am Fahrzeug für Gewährleistungs-, Garantie und Versicherungsfälle
 • Rechtfertigung: berechtigtes Interesse
 • Speicherdauer: 7 Jahre

Terminanzeige im Autohaus

 • Anzeige des vereinbarten Servicetermins inkl. Name und Kennzeichen
 • Kontakt- und Identifikationsdaten, Fahrzeugdaten
 • Zweck: Kundenservice
 • Rechtfertigung: berechtigtes Interesse
 • Speicherdauer: keine Speicherung
 • Widerspruchsmöglichkeit in jeweiligen Servicebetrieb

Rechnungserklärung zur Leistungstransparenz

 • Erläuterung der einzelnen Positionen einer Rechnung
 • Kontakt- und Identifikationsdaten, Fahrzeugdaten, Vertragsdaten
 • Zweck: Erläuterungen werden optional bei Rechnung ergänzt und dem Kunden zur Verfügung gestellt
 • Rechtfertigung: berechtigtes Interesse
 • Speicherdauer: keine Speicherung

Verleih/Vermietung von Service-Ersatzfahrzeuge

 • Verleih bzw. Vermietung von Service-Ersatzfahrzeugen an Kunden
 • Kontakt- und Identifikationsdaten, Fahrzeugdaten, Vertragsdaten, Bank- und Bonitätsdaten
 • Zweck: Bereitstellung von Ersatzmobilität während Reparaturen am Fahrzeug
 • Rechtfertigung: Vertrag
 • Speicherdauer: 7 Jahre

Dokumentation sicherheitsrelevanter Ersatzteile

 • Dokumentation der Bestellung sicherheitsrelevanter Ersatzteile (z. B. Ersatzschlüssel)
 • Kontakt- und Identifikationsdaten, Fahrzeugdaten
 • Zweck: Dokumentation sicherheitsrelevanter Ersatzteile
 • Rechtfertigung: Berechtigtes Interesse
 • Speicherdauer: 7 Jahre
 • Übermittlung der oa. Daten zur Dokumentation an die Porsche Konstruktionen GmbH & Co KG

SMS Quick Check Marke Porsche

 • Einholung von Kundenfeedback nach Service-Aufenthalt über SMS
 • Kontakt- und Identifikationsdaten
 • Zweck: Einholung von Kunden-Feedback
 • Rechtfertigung: Vertrag, oder vorvertragliches Verhältnis auf Anfrage des Kunden
 • Speicherdauer: 1 Jahr
 • Überlassung der Kontakt- und Identifikationsdaten an sms.at mobile internet services gmbh

[4.4] Im Zusammenhang mit Garantieleistungen und Kundenloyalitätsprogrammen

Mobilitätsgarantie

 • Abwicklung der Mobilitätsgarantie zur Bereitstellung von Hilfeleistungen im Fall von Fahrzeugpannen.
 • Kontakt- und Identifikationsdaten, Fahrzeugdaten
 • Zweck: Abwicklung der Mobilitätsgarantie / Pannenhilfe
 • Rechtfertigung: Vertrag, oder vorvertragliches Verhältnis auf Anfrage des Kunden
 • Speicherdauer: 7 Jahre
 • Übermittlung der Fahrzeugdaten der Werkstattaufträge an den Generalimporteur Porsche Austria GmbH & Co OG sowie im Fall von mobilitätsauslösenden Servicereparaturen an die an ASSIST Notfallservice GmbH zur Abwicklung und anschließend Weitergabe an den nächstgelegenen Service-Partner

Information zu qualitätsverbessernden Maßnahmen

 • Information der Kunden über vom Hersteller empfohlene Maßnahmen für Fahrzeuge
 • Kontakt- und Identifikationsdaten, Fahrzeugdaten
 • Zweck: Qualitätsverbessernde Maßnahmen
 • Rechtfertigung: Berechtigtes Interesse
 • Speicherdauer: 7 Jahre
 • Übermittlung der Kontakt- und Identifikationsdaten sowie der Fahrzeugdaten an Porsche Austria GmbH & Co OG.

Quick Check Schadensmeldung

 • Übermittlung von personenbezogenen Daten im Rahmen der Schadensabwicklung an das Versicherungsabwicklungsportal Quick Check
 • Kontakt- und Identifikationsdaten, Fahrzeugdaten, Vertragsdaten
 • Zweck: Versicherungsmeldung für Schadensabwicklung
 • Rechtfertigung: Vertrag, oder vorvertragliches Verhältnis auf Anfrage des Kunden
 • Speicherdauer: 7 Jahre
 • Übermittlung der Kontakt- und Identifikationsdaten, Fahrzeugdaten und ggf. Vertragsdaten an das Quick Check Portal der Eurotax Österreich GmbH zur Weiterleitung an die entsprechende Versicherung.

Schadenskalkulation/Gutachten

 • Datenübermittlung zur Einholung eines Sachverständigen Gutachtens bzw. Erstellung einer Schadenskalkulation (Kostenvoranschlag)
 • Kontakt- und Identifikationsdaten, Fahrzeugdaten, Vertragsdaten
 • Zweck: Versicherungsmeldung für Schadensabwicklung
 • Rechtfertigung: Berechtigtes Interesse
 • Speicherdauer: 7 Jahre
 • Übermittlung der Fahrzeugdaten an Audatex Österreich Ges. m.b.H. oder DAT Austria GmbH.

Top-Card NW/After Sales

 • Ausstellung einer Kundenkarte zur Inanspruchnahme von Vergünstigungen
 • Kontakt- und Identifikationsdaten, Fahrzeugdaten
 • Zweck: Kundenkarte zur Inanspruchnahme von Vergünstigungen
 • Rechtfertigung: Vertrag
 • Speicherdauer: 7 Jahre
 • Übermittlung der Kotakt- und Identifikationsdaten sowie der Fahrzeugdaten an die Porsche Austria GmbH & Co OG sowie für die Marke Skoda zusätzlich an die Spectra Marktforschungsgesellschaft mbH.

Garantie+Garantieerweiterung: Abwicklung und Nachweis der Gültigkeit

 • Abwicklung und Nachweis der Gültigkeit der Garantie beim Importeur und/oder Hersteller
 • Kontakt- und Identifikationsdaten, Fahrzeugdaten
 • Zweck: Abwicklung von Garantiefällen
 • Rechtfertigung: Vertrag, oder vorvertragliches Verhältnis auf Anfrage des Kunden
 • Speicherdauer: 7 Jahre
 • Übermittlung der Fahrzeugdaten je nach Marke an unsere Hersteller Volkswagen AG, Porsche AG, Audi AG, Seat S.A. und Skoda Auto a.s. Im Fall einer Anschlussgarantie erfolgt ebenfalls eine automatisationsgestützte Übermittlung an die Porsche Bank AG. Im Fall der Garantieerweiterung erfolgt eine Übermittlung der Kontakt- und Identifikationsdaten sowie der Fahrzeugdaten an die Porsche Austria GmbH & Co OG.

Datenübermittlung für Rückrufaktionen

 • Datenübermittlung an den Verband der Versicherungsunternehmen Österreichs (VVO) zur Durchführung von Rückrufaktionen der Hersteller
 • Kontakt- und Identifikationsdaten, Fahrzeugdaten
 • Zweck: Datenübermittlung für Rückrufaktionen
 • Rechtfertigung: Berechtigtes Interesse
 • Speicherdauer: 20 Jahre
 • Übermittlung der Kontakt- und Identifikationsdaten an den Verband der Versicherungsunternehmen Österreichs (VVO) zur Durchführung von Rückrufaktionen

Kundenzufriedenheitsbefragung

 • Aussendung einer Einladung zur Abgabe einer Kundenzufriedenheitsbefragung (CarAdvisor) per E-Mail.
 • Kontakt- und Identifikationsdaten
 • Zweck: Erfassung der Kundenzufriedenheit
 • Rechtfertigung: Berechtigtes Interesse
 • Speicherdauer: 1 Jahr
 • Überlassung der Kontakt- und Identifikationsdaten an die Porsche Austria GmbH & Co OG, die den Versand mit Hilfe des Subverarbeiters Spectra Marktforschungsgesellschaft mbH durchführt.

[4.5] Im Zusammenhang mit internen Prozessen

Abwicklung von Kundenanfragen und Kulanzen

 • Erfassung, interne/externe Weiterleitung (Bearbeitung) und Dokumentation von Kundenanfragen aller Kommunikationskanäle.
 • Kontakt- und Identifikationsdaten, Fahrzeugdaten, Vertragsdaten
 • Zweck: Abwicklung von Kundenanfragen
 • Rechtfertigung: Berechtigtes Interesse
 • Speicherdauer: 7 Jahre
 • Für eine umfassende Betreuung der Kunden werden die Daten dem Generalimporteur, Porsche Austria GmbH & Co OG, bereitgestellt.

Internes Reporting

 • Interne Auswertung und Aufbereitung von Geschäftskennzahlen zur Steuerung des Geschäfts
 • Kontakt- und Identifikationsdaten, Fahrzeugdaten
 • Zweck: Internes Reporting
 • Rechtfertigung: Berechtigtes Interesse
 • Speicherdauer: 7 Jahre
 • Übermittlung der Fahrzeugdaten sowie der Kontakt- und Identifikationsdaten an die Porsche Austria GmbH & Co OG

Mahnwesen

 • Abwicklung des betrieblichen Mahnwesens
 • Kontakt- und Identifikationsdaten, Fahrzeugdaten, Bank- und Bonitätsdaten
 • Zweck: Mahnwesen
 • Rechtfertigung: Berechtigtes Interesse
 • Speicherdauer: 7 Jahre
 • Übermittlung der Kontakt- und Identifikationsdaten an Inkassobüros bzw. Rechtsanwälte

Interne Abwicklung Finanzierungs- und Versicherungsgeschäft

 • Bereitstellung von Daten an Leasing- und Versicherungsunternehmen im Zuge der Abwicklung von Finanzierungs- und Versicherungsgeschäften.
 • Kontakt- und Identifikationsdaten, Fahrzeugdaten, Vertragsdaten
 • Zweck: Interne Abwicklung Finanzierungs- und Versicherungsgeschäft
 • Rechtfertigung: Berechtigtes Interesse
 • Speicherdauer: 7 Jahre
 • Automatisationsgestützte Übermittlung von Kontakt- und Identifikationsdaten, Fahrzeugdaten und Vertragsdaten an die Porsche Bank AG sowie die Porsche Versicherungs AG

Archivierung von Vertragsdokumenten und Rechnungen

 • Nutzung einer Archivlösung der Porsche Informatik zur sicheren Aufbewahrung von Vertragsdokumenten und Rechnungen
 • Kontakt- und Identifikationsdaten, Fahrzeugdaten, Vertragsdaten, Bonitäts- und Bankdaten
 • Zweck: Archivierung von Dokumenten
 • Rechtfertigung: Berechtigtes Interesse
 • Speicherdauer: 12 Jahre
 • Überlassung der angeführten Datenkategorien an die Porsche Informatik GmbH

Innenrevision & Audits

 • Bereitstellung personenbezogener Daten für Revisionsprüfungen bzw. regelmäßige Audits des Importeurs
 • Kontakt- und Identifikationsdaten, Fahrzeugdaten, Vertragsdaten, Bonitäts- und Bankdaten
 • Zweck: Innenrevision & Audits
 • Rechtfertigung: Berechtigtes Interesse
 • Speicherdauer: 7 Jahre
 • Bereitstellung der angeführten Datenkategorien für Revisionszwecke an die Porsche Holding GmbH sowie die Volkswagen AG und für Audits an die Porsche Austria GmbH & Co OG.

Videoüberwachung

 • Verschlüsselte Videoüberwachung von öffentlich zugänglichen Betriebsbereichen zum Schutz unseres Eigentums und unserer Mitarbeiter sowie zur Verhinderung, Eindämmung und Aufklärung strafrechtlich relevanten Verhaltens.
 • Kontakt- und Identifikationsdaten, Fahrzeugdaten
 • Zweck: Videoüberwachung
 • Rechtfertigung: Berechtigtes Interesse
 • Speicherdauer: 72 Stunden

Bereitstellung von Typenschein-Duplikaten

 • Ausstellung eines Typenschein-Duplikates für Kunden im Fall des Verlustes
 • Kontakt- und Identifikationsdaten, Fahrzeugdaten
 • Zweck: Erstellen eines Typenschein Duplikates
 • Rechtfertigung: Rechtliche Verpflichtung
 • Speicherdauer: 7 Jahre
 • Übermittlung der angeführten Datenkategorien an die Porsche Austria GmbH & Co OG

[5.] Einwilligungspflichtige Datenverarbeitungen

Die Porsche Inter Auto GmbH & Co KG verarbeitet die jeweils angeführten personenbezogenen Daten für folgende einwilligungspflichtige Zwecke:

Informationen über Produkte, Dienstleistungen, Veranstaltungen sowie Marktforschungs- und Qualitätssicherungs-/verbesserungszwecken

 • Ihre Zustimmung vorausgesetzt informieren wir Sie über die von Ihnen gewählten Medien über Neuigkeiten zu unseren Produkten und Dienstleistungen und laden Sie zu Veranstaltungen/Events unseres Autohauses ein. Außerdem erlauben Sie uns, dass wir Sie zu Qualitätssicherungs-/verbesserungszwecken kontaktieren dürfen. Ihre Einwilligung gilt jeweils nur für den Verbund, dem der jeweilige Händler angehört. Haben Sie mehrere Einwilligungen abgegeben werden wir im Falle eines Widerrufs nachfragen, welche Einwilligungserklärungen für welche Verbünde Sie widerrufen wollen.
 • Zweck: Zusendung von Informationen über Produkte, Dienstleistungen und Veranstaltungen
 • Rechtfertigung: Einwilligung
 • Speicherdauer: Bis zum Widerruf der Einwilligung

Erinnerung an wichtige Werkstatttermine

 • Ihre Zustimmung vorausgesetzt erinnern wir Sie individuell über Ihre empfohlenen Service- und rechtlich verpflichtende „Pickerl“ (§ 57a Überprüfung)-Termine.
 • Zweck: Zusendung von Informationen für Werkstattereignisse (wichtige Serviceeinladungen)
 • Rechtfertigung: Einwilligung
 • Speicherdauer: Bis zum Widerruf der Einwilligung

[6.] Betroffenenrechte

Folgende Ihnen zustehende Rechte können Sie hinsichtlich der Datenverarbeitung geltend machen:

[6.1] Recht auf Auskunft

Sie können eine Bestätigung darüber verlangen, ob und in welchem Ausmaß personenbezogene Daten über Sie verarbeitet werden.

[6.2] Recht auf Berichtigung

Verarbeiten wir unvollständige oder unrichtige personenbezogene Daten von Ihnen, so können Sie jederzeit deren Berichtigung bzw. deren Vervollständigung verlangen.

Haben Sie ein Benutzerkonto eingerichtet, so können Sie auf Ihre personenbezogenen Daten jederzeit zugreifen und diese selbst berichtigen oder ergänzen. Darüber hinaus können Sie das Benutzerkonto auch jederzeit schließen.

[6.3] Recht auf Löschung

Sie können eine Löschung Ihrer personenbezogenen Daten verlangen, sofern der Zweck, für die sie erhoben worden sind, weggefallen ist, eine unrechtmäßige Verarbeitung vorliegt, die Verarbeitung unverhältnismäßig in Ihre berechtigten Schutzinteressen eingreift oder sich die Datenverarbeitung auf Ihre Einwilligung stützt und Sie diese widerrufen haben. Zu beachten ist hierbei, dass es andere Gründe geben kann, die einer sofortigen Löschung Ihrer Daten entgegenstehen können, z. B. gesetzlich geregelte Aufbewahrungspflichten, anhängige Verfahren, Geltendmachung, Ausübung oder Verteidigung von Rechtsansprüchen, etc.

[6.4] Recht auf Einschränkung der Verarbeitung

Sie haben das Recht, eine Einschränkung der Verarbeitung

Ihrer Daten zu verlangen, wenn

 • Sie die Richtigkeit Ihrer Daten bestreiten, und zwar für eine Dauer, die es uns ermöglicht, die Richtigkeit der Daten zu überprüfen,
 • die Verarbeitung Ihrer Daten unrechtmäßig ist, Sie aber eine Löschung ablehnen und stattdessen eine Einschränkung der Datennutzung verlangen,
 • wir die Daten für den vorgesehenen Zweck nicht mehr benötigen, Sie diese Daten aber noch zur Geltendmachung, Ausübung oder Verteidigung von Rechtsansprüchen brauchen, oder
 • Sie Widerspruch gegen die Verarbeitung der Daten eingelegt haben.

[6.5] Recht auf Datenübertragbarkeit

Sie können von uns verlangen, dass wir Ihnen Ihre Daten, die Sie uns bereitgestellt haben, in einem strukturierten, gängigen und maschinenlesbaren Format zur Verfügung stellen, sofern wir die Daten aufgrund Ihrer erteilten Zustimmung oder zur Erfüllung eines Vertrages zwischen uns verarbeiten und die Verarbeitung mithilfe automatisierter Verfahren erfolgt.

[6.6] Recht auf Widerspruch

Verarbeiten wir Ihre Daten zur Wahrnehmung von Aufgaben, die im öffentlichen Interesse liegen, zur Ausübung öffentlicher Gewalt oder berufen wir uns bei der Verarbeitung auf die Notwendigkeit zur Wahrung unseres berechtigten Interesses, so können Sie gegen diese Datenverarbeitung Widerspruch einlegen, sofern ein überwiegendes Schutzinteresse an Ihren Daten besteht. Der Zusendung von Werbung können Sie jederzeit ohne Angabe von Gründen widersprechen.

[6.7] Recht auf Beschwerde

Sofern Sie der Auffassung sind, dass wir bei der Verarbeitung Ihrer Daten gegen österreichisches oder europäisches Datenschutzrecht verstoßen und dadurch Ihre Rechte verletzt haben, ersuchen wir Sie mit uns in Kontakt zu treten, um allfällige Fragen aufklären zu können. Selbstverständlich haben Sie auch das Recht, sich bei der österreichischen Datenschutzbehörde bzw. einer europäischen Aufsichtsbehörde zu beschweren.

[6.8] Recht auf Widerruf

Alle von Ihnen abgegebenen Einwilligungserklärungen können unabhängig voneinander jederzeit widerrufen werden. Ein Widerruf hat zur Folge, dass wir Ihre Daten ab diesem Zeitpunkt zu den in der Einwilligungserklärung genannten Zwecken nicht mehr verarbeiten, und somit die entsprechenden Rechte, Vorteile etc. nicht mehr in Anspruch genommen werden können.

Diese Rechte können direkt bei Porsche Inter Auto GmbH & Co KG oder auf schriftlichem Weg (E-Mail / Brief) geltend gemacht werden. Im Zweifel können wir zusätzliche Informationen zur Bestätigung Ihrer Identität anfordern. Dies dient zum Schutz Ihrer Rechte und Ihrer Privatsphäre.

[7.] Kontaktdaten

Verantwortlicher:
Porsche Inter Auto GmbH & Co KG
Louise-Piech-Straße 2
5020 Salzburg
porscheinterauto@porsche.co.at