INOVACIJE
28.12.2020

Servis električnih vozil

Na kaj je treba biti pozoren pri servisu električnih vozil?
Servis električnih vozil

Servis električnih vozil - servis in vzdrževanje 

Z rednim vzdrževanjem električnega vozila si boste uredili odlično vzdrževano vozilo, ki vam bo še veliko let nudilo veliko užitka pri vsakodnevni vožnji, prav tako pa boste lahko tako vnaprej preprečili morebitne nevšečnosti in poskrbeli za daljšo življensko dobo vašega avtomobila, predvsem pa z rednimi natančnimi pregledi tudi za daljšo življensko dobo baterije.

Ker je vaša varnost in varnost vaših sopotnikov izredno pomembnega pomena, izberite strokovno opravljen servis. Ne pozabite: servis električnih vozil zahteva le najbolj izkušene strokovnjake zaradi visoko napredne tehnologije električnih pogonskih sklopov. Velikokrat je lahko servis električnega avta ugodnejši, saj ni potrebe po menjavi delov in menjave olja in oljnega filtra. 

  • Imate električno vozilo in bi radi opravili servis?
    Pokličite našo ekipo na 031 616 918 in vam rezerviramo prvi prost termin.

Električni avtomobili 

  • Preberite v našem članku, katera električna vozila so že v prodaji in katera vozila bodo kmalu v naših salonih. 

Profesionalen servis električnih vozil

Kljub temu, da je servis in vzdrževanje električnih vozil manj obsežno*, kot pri vozilih z bencinskim oziroma dizelskim motorjem na notranje izgorevanje, zahteva servis električnih vozil le najbolj izkušene strokovnjake zaradi visoko napredne tehnologije električnih pogonskih sklopov (* pri električnih vozilih ni potrebe po menjavi motornega olja, zobatega jermena, vžigalnih svečk, hladilne tekočine, filtra trdnih delcev in številnih drugih delov ter tekočin. Za vse omenjeno moramo namreč skrbeti pri običajnih avtomobilih z bencinskim oziroma dizelskim motorjem).

Kaj ni potrebno menjati pri električnih vozilih:

  • motornega olja in filtra
  • zračnega filtra
  • filtra trdih delcev
  • vžigalnih svečk
  • hladilne tekočine

Avtoservis elekričnega avta - pooblaščeni servis

Kaj je potrebno redno servisirati pri električnem avtomobilu? Vsekakor je potrebno redno pregledovati zavorni sistem, kljub temu, da le-ta zahteva manj vzdrževanja zaradi naprednega sistema za rekuperacijo zavorne energije, ki ga imajo skorajda vsi električni avtomobili. Zaradi tega so zavore precej manj obremenjene in zato zahtevajo menjavo precej kasneje in so tako bolj obstojne (1).

Seveda pa zavorni sistem ni edini, ki zahteva redno vzdrževanje. Tu je tudi klimatska naprava, kolesa, pnevmatike, menjava kabinskega filtra... nekatere stvari so za vzdrževanje namreč podobne kot pri običajnih avtomobilih. Pri Porsche Inter Auto smo vam z veseljem na voljo za vse servisne storitve, saj smo pooblaščeni servis Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda in Porsche - smo z vami na petih različnih lokacijah po Sloveniji!

Preverite: