NASVETI
04.07.2018

Popravilo toče Ljubljana

Zaupajte nam popravilo avtomobila po posledicah toče; namesto vas bomo uredili tudi vse formalnosti!
Popravilo toče

Potrebujete popravilo toče v Ljubljani? Rešitev je preprosta!
Pokličite našo poslovalnico Porsche Ljubljana ali pa izpolnite prijavo škode na www.prijava-skode.si , mi pa:

 • Ocenimo škodo na avtomobilu,
 • uredimo vse formalnosti namesto vas,
 • nudimo vem nadomestno vozilo, če je to v vaših zavarovalnih pogojih,
 • popravimo vaše vozilo,
 • vozilo vam popravljeno vrnemo v najhitrejšem možnem času.
 
 

Potek popravila toče na avtomobilu
Celoten potek popravila poteka preprosto. Poslikamo poškodovane in uničene dele vozila, nato pa opravimo cenitev le-teh. Naši prijazni strokovnjaki vam svetujejo, kaj narediti glede nastale škode, obenem pa vam z nasveti pomagajo tudi pri odločitvi, ali se splača uveljaviti polico za zavarovanje kaska, saj ob manjših poškodbah uveljavljanje kaska ni najbolj pametna poteza.
Po ureditvi vseh formalnosti na našem servisu, vaši zavarovalnici pošljemo zahtevek za popravilo.

Potrebna dokumentacija za popravilo toče
Vse formalnosti uredimo mi, zato potrebujemo vaše:

 • Vozniško dovoljenje,
 • prometno dovoljenje in
 • zavarovalno polico.

Za popravilo toče na vašem avtomobilu smo prava rešitev
Zadovoljne stranke se vračajo h nam, saj vam prihranimo čas in skrajšamo pot - če škodo prijavite pri Porsche Ljubljana, vam vaše zavarovalnice sploh ni potrebno obiskati. Pri izpolnjevanju zapisnika o prijavi škode vam bodo pomagali naši izkušeni servisni svetovalci. Rešitev je za vas hitra in preprosta, škoda, ki ste jo prijavili, pa bo popravljena kakovostno in hitro. Nudimo vam tudi nadomestno vozilo, ki ustreza vašim zavarovalnim pogojem.

Popravilo toče opravljamo za vse zavarovalnice
Prijavite škodo na naslednjih povezavah:

 

Kako svoj avtomobil zaščititi pred točo v prihodnje?
Točo se napoveduje zelo težko, saj se nevihte redno spreminjajo, najpogostejše pa so od aprila do septembra. Nevihte s točo se pojavljajo v vseh delih Slovenije, velikost zrn pa je ponavadi od 2 do 3 centimetre, v redkih primerih pa tudi do 6 centimetrov. Taka zrna lahko pri izjemno visoki hitrosti predstavljajo veliko nevarnost vozilom, še večjo pa ljudem. Da bi preprečili poškodbe avta zaradi toče in vedeli kako ukrepati, če vas ta ujame, smo vam pripravili nekaj koristnih informacij in napotkov.

Ne dovolite, da vam toča uniči avto
Toča je nevarna za avtomobil tudi, ko je ta parkiran, zaščitite pa ga lahko z naslednjimi rešitvami:

 • Najbolj dolgoročna a hkrati daleč najdražja možnost je investicija v nadstrešek oz. garažo;
 • cenovno najbolj ugodna pametna rešitev so zaščitne prevleke, odporne proti toči, ki jih ponuja naša spletna trgovina - Porsche Inter Auto e-shop. Dobra stran prevleke oz. ponjave je tudi, da jo lahko vozite s seboj;
 • na trgu so razširjene tudi mreže, razprostrte na samostoječi konstrukciji iz aluminija;
 • daleč najslabša, a na žalost še vedno priljubljena rešitev je parkiranje pod drevesom.

Mreže, pa tudi nadstrešek, na žalost niso tako učinkovite, če med nevihto s točo močno piha veter, saj ta zrna toče preusmeri. Parkiranje pod drevesom močno odsvetujemo - čeprav bo avtomobilu morda prihranjena poškodba z ledenimi zrni, obstaja velika možnost, da namesto zrn na avto pade kakšna veja, ki pa lahko vozilo še bolj poškoduje.

 

Naložba v zavarovanje proti toči
Avtomobilska zavarovanja proti toči so pametna naložba in popularna izbira, saj niso vključena v osnovno zavarovanje. Zavarovanj, ki bi bila namenjena samo proti toči ni, vendar pa je toča ponavadi vključena v avtomobilsko kasko ali delno kasko zavarovanje proti naravnim nesrečam. Popravila vozil zaradi posledic toče lahko stanejo tudi več kot 1000 evrov, še dražja pa so, če led uniči tudi vetrobransko steklo, zato je naložba v zavarovanje pametna odločitev.

Kako ukrepati, če vas toča ujame med vožnjo?
Če vas toča ujame med vožnjo, se nikar ne ustavljajte v tunelih, predorih ali podvozih, saj je takšno ravnanje smrtno nevarno in prepovedano. Za nepravilno ustavljanje ter hojo po avtocesti grozijo visoke kazni in kazenske točke, še hujša kot kazen pa je velika verjetnost prometne nesreče.

Ko vas med vožnjo ujame toča, je najbolj pomembno, da vozilo ustavite varno in na za to primernem mestu.

Ponujamo vam možnost prijave škode na naši spletni strani, kjer sprejmemo vašo prijavo in vas obvestimo, kdaj lahko pripeljete vaše vozilo na popravilo.

 

Če vam toča poškoduje avtomobil
Prijavite škodo na naši spletni strani ali pa poškodovano vozilo pripeljite neposredno na Porsche Ljubljana, na Bravničarjevo 5, saj lahko škodo zaradi toče prijavite tudi tam. Skupaj bomo uredili vse potrebne formalnosti in vam popravili poškodovano vozilo.

Kontakt za prijavo škode zaradi toče na avtomobilu
Za informacije o popravilu poškodovanih vozil se lahko obrnete na g. Boltežarja Pavliča

Boltežar
Pavlič

Servisni svetovalec za kleparsko - ličarsko delavnico
Mobilna številka:
Faks: