chatbot-assistent-photo
chatbot-close-icon

Želite več informacij?

Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17


chatbot-phone-icon

Pri nas ne čakate v vrsti!

Pokličemo vas nazaj v 29 SEKUNDAH.

(PON-PET, od 8-17. ure)

Želite več informacij? Izberite termin in vas pokličemo.
chatbot-success
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Pričakujte naš klic.

Porsche Ljubljana Novice

Iščete svoje sanjsko vozilo? Potem je Volkswagen pravi za vas. Zagotovite si novo vozilo, ki je na voljo takoj, ali pa konfigurirajte svoj sanjski model povsem po svojih zamislih.

  1. Novice
  2. Novi VW Golf 8: prvi primerki pri Porsche Inter Auto že konec februarja 2020!
29.10.2019
NOVOSTI PRI ZNAMKI VOLKSWAGEN

Novi VW Golf 8: prvi primerki pri Porsche Inter Auto že konec februarja 2020!

Osma generacija modela Volkswagen Golf je tukaj.

VW Golf 8

VW Golf 8: Volkswagen je danes po večih letih težkega pričakovanja le odkril povsem novi model Volkswagen Golf osme generacije. Medtem, ko nihče ni pričakoval, da bo nova generacija kupce zapeljevala s popolnoma drugačnim dizajnom, so nas pri znamki pozitivno presenetili. 

Prvi primerki bodo pri nas konec februarja! Prednaročila v Sloveniji možna že konec novembra 2019!

Novi Volkswagen Golf 8 je namreč na novo opredelil pojem privlačnega kompaktnega avtomobila, po zaslugi zanimivih sprednjih in zadnjih luči v najnovejši LED tehnologiji (serijsko, za doplačilo so na voljo matrični žarometi) pa bo prepričal tudi s svetlobnim podpisom. Nova pridobitev znamke Volkswagen bo postavljala nove smernice v razredu kompaktnih vozil tudi glede tehnologije (predvsem asistenčnih sistemov), digitalnih inovacij in najnaprednejših pogonskih sklopov.

 

Volkswagen Golf je prava ikona, saj je del ponudbe znamke vse od leta 1974. Predstavljenih je bilo sedaj že skupno osem generacij, prodanih pa je bilo več kot 35 milijonov primerkov, kar je res zavidljiva številka. Prav vsaka generacija je bila uspešna, a trenutna osma generacija predstavlja največ napredka. Zasnovan je na platformi MQB, malce pa je zrasel tudi dimenzijsko.

Ponudba motorjev ostaja pestra, VW Golf GTE že predstavljen!

Ponudba pogonskih sklopov ostaja podobna, a konkretno izpopolnjena z nižjo porabo. Še vedno bodo na voljo številni bencinski TSI, dizelski TDI motorji, prvič pa bo v ponudbi tudi VW Golf 8 kot blagi hibrid pod oznako eTSI in kot priključni hibrid. Različica VW Golf GTE je že bila predstavljena in tudi ta obeta konkretne izboljšave. Menjalnik DSG ostaja v popolnoma digitalni tehnologiji, na voljo bo tudi ročni menjalnik. Seveda kmalu pričakujemo tudi najbolj zanimive različice, VW Golf 8 GTI, GTD in R!

VW Golf 8 notranjost: naravnost izjemna!

Notranjost pri osmi generaciji ikone predstavlja največji napredek, saj je povsem nova in je v taki zasnovi pri znamki Volkswagen še nismo videli. Prevladujejo digitalne inovacije, na armaturni plošči pa opazimo dva zaslona Innovision Cockpit. Nov je tudi opcijski sistem projeciranja podatkov na vetrobransko steklo HUD. Prvi zaslon predstavlja digitalne merilnike, drugi pa je zaslon multimedijskega sistema. Le-ta je podoben tistemu iz prenovljenega modela Volkswagen Passat. Opazite lahko tudi to, da je fizičnih tipk vse manj (upravljanje klimatske naprave poteka preko zaslona), drugačna so pa tudi stikala za upravljanje z žarometi. 

Najbolj napredne tehnologije

Prav zaradi vse manj fizičnih gumbov, pa je notranjost novega VW Golf 8 precej bolj praktična. Tukaj je recimo USB-C vmesnik, indukcijski polnilnik prenosnih naprav, brezžična povezava s storitvijo Apple Car play. Multimedijski in navigacijski sistem bo najbolj napreden v razredu, saj bo omogočal glasovno upravljanje - ''vklopiti'' ga bo mogoče preprosto z izgovorjavo besede ''Hello Volkswagen''. Vgrajena bo storitev Amazon Alexa, za zabavo pa bo tukaj tudi Harman Kardon ozvočenje s 12 zvočniki. VW Golf 8 bo omogočal nadgradnjo različnih storitev vozila kar preko aplikacije WE Upgrade!

Velik poudarek na asistenčnih sistemih IQ.DRIVE

Novi Volkswagen Golf 8 veliko poudarka namenja tudi najnaprednejšim asistečnim sistemom tega razreda. Tukaj je sistem za avtomatsko uravnavanje razdalje ACC (pametni radarski tempomat), sistem za dinamično uravnavanje dolgih luči Ligh Assist, preprečevanje nesreč pri zavijanju levo v križiščih, Travel Assist je bil izpopolnjen, velik korak naprej v smislu avtonomne vožnje, Car2X komunikacija med avtomobili (prometne informacije). We Connect bo omogočal odklepanje in zaklepanje z digitalnim ključem na vašem pametnem telefonu. 

Za vse dodatne informacije smo vam z veseljem na voljo!

Porsche Ljubljana

  • Bravničarjeva ulica 5, 1000 Ljubljana
  • Tel.: +386 1 58 25 300
  • E-mail: [email protected]
  • Christian Klobasa,Tel.: +386 1 58 25 389
  • Danijel Kastelic,Tel.: +386 1 58 25 137
  • Gregor Janc,Tel.: +386 1 58 25 385
  • Luka Dolenc,Tel.: +386 1 58 25 368

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.