chatbot-assistent-photo
chatbot-close-icon

Želite več informacij?

Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17


chatbot-phone-icon

Pri nas ne čakate v vrsti!

Pokličemo vas nazaj v 29 SEKUNDAH.

(PON-PET, od 8-17. ure)

Želite več informacij? Izberite termin in vas pokličemo.
chatbot-success
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Pričakujte naš klic.

Porsche Ljubljana Novice

Vse aktualne novice podjetja Porsche Ljubljana najdete tukaj.

  1. Novice
  2. Nosilci za kolesa in prtljažniki za vaš avtomobil
07.04.2020
VEC O DOPOLNILNI OPREMI

Nosilci za kolesa in prtljažniki za vaš avtomobil

Kako spakirati vse torbe, kovčke, kolesa in drugo, kar potrebujete na dopustu? Oziroma pomembnejše: kako to storiti varno? Za pomoč smo se obrnili na Lovra Groma, certificiranega svetovalca za dopolnilno opremo in nadomestne dele pri Porsche Verovškova.

Strešni kovčki

NOSILCI ZA KOLESA - KAKO IZBRATI PRAVI NOSILEC OZIROMA PRTLJAŽNIK ZA KOLO?

Še vedno je najbolj priljubljena namestitev kolesa oziroma koles na streho s posebnimi nosilci, toda sam mnogo raje svetujem stranki, naj razmisli tudi o možnosti namestitve koles na vlečno kljuko, saj ima takšna rešitev več prednosti. To je še posebej izrazito, ko gre za prevoz koles z večjim SUV-modelom, ki je že tako visok, tako da je nameščanje koles na streho prava telovadba. Ob bolj preprosti montaži nosilcev za kolesa in nameščanju koles so tu prednosti še večja nosilnost, manjša poraba, nižje težišče ... Ampak takoj je treba reči, da je takšna rešitev dražja, takole na hitro od 1,5- do 2-krat, in to tudi v primeru, da ima stranka na svojem avtomobilu že nameščeno vlečno kljuko. Če je potrebna še montaža kljuke, se stroški seveda bistveno povišajo.

 
 
 
0
 Advanced issue found
 
 

Preverite našo ponudbo strešnih nosilcev in strešnih kovčkov:

Za dodatne informacije nam pišite na [email protected] ali nas pokličite na telefonsko številko 01 58 25 344
 
 
0
 Advanced issue found
 
 
 
 
0
 Advanced issue found
 
 

Ko je prtljage preveč, je strešni kovček najboljša izbira. Na kaj pri tem opozarjate stranke, kaj svetujete?

Seveda gre za najelegantnejšo rešitev, ko v avtu ni več prostora, hkrati pa tudi najmanj moti med vožnjo. Stranke se največkrat odločajo za strešne kovčke s prostornino med 350 in 450 litri, kar je dovolj, posebno če vemo, da je to pravzaprav prostornina prtljažnika avtomobila spodnjega srednjega razreda. Pri nakupu je smiselno vedeti še, ali bo kovček v uporabi tudi pozimi, za prevoz smuči. V tem primeru je potrebna dolžina okoli 190 centimetrov. Zelo praktično je še, če je kovček mogoče odpreti z obeh strani, če ima notranje pritrdilne trakove in neko dodatno varovanje. Seveda pa pomagamo tudi pri montaži, saj je bistveno, da je strešni kovček dobro pritrjen. In večkrat pomagamo tudi pri demontaži.

 
 
 
0
 Advanced issue found
 
 

Kaj pa varnost strešnih nosilcev? Tako montaže, kot vožnje prtljage?

Tako kovčki kot nosilci imajo varovalne sisteme in ključavnice, vendar gre pri tem za dokaj šibke elemente, ki ne bodo zadržali profesionalnega nepridiprava, ki ve, kaj mora storiti. Zato vedno svetujemo dodatno varovanje s posebnimi ključavnicami, predvsem pri kolesih. Še najbolje pa je, da imate med potjo oziroma počitkom avtomobil vedno na očeh, saj absolutne varnosti oziroma varovanja ni. Pri montaži in potem pri nalaganju prtljage velja, da je treba preveriti nosilnost, predvsem strehe, na kateri se ne sme preseči 70 kilogramov. Pomembna je tudi hitrost, s katero smete voziti. Strešni sistemi so pri tem najbolj kočljivi in hitrost okoli 120 kilometrov na uro je v glavnem že zelo velika. Pri kovčkih pa je tako, da je težje kose prtljage obvezno treba pritrditi. Sicer se pri silovitem zaviranju lahko spremenijo v izstrelek, ki lahko prebije tudi plastično ohišje kovčka.

 
 
0
 Advanced issue found
 
 

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.