chatbot-assistent-photo
chatbot-close-icon

Želite več informacij?

Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17


chatbot-phone-icon

Pri nas ne čakate v vrsti!

Pokličemo vas nazaj v 29 SEKUNDAH.

(PON-PET, od 8-17. ure)

Želite več informacij? Izberite termin in vas pokličemo.
chatbot-success
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Pričakujte naš klic.

Porsche Ljubljana Novice

Vse aktualne novice podjetja Porsche Ljubljana najdete tukaj.

  1. Novice
  2. Nasveti ob nakupu zimskih pnevmatik
30.09.2020
VEC O DOPOLNILNI OPREMI

Nasveti ob nakupu zimskih pnevmatik

Nekaj uporabnih nasvetov ob nakupu novih zimskih pnevmatik.

Zimske gume - nasveti

Trg je nasičen s ponudbo pnevmatik in tekmovanjem katera znamka je najboljša. V kolikor boste letos kupovali nove pnevmatike in še ne veste, katera znamka bi bila primerna za vas, vam priporočamo, da se pred nakupom posvetite najpomembnejšim točkam. 

POCENI ZIMSKE GUME - na kaj je potrebno paziti, ko kupujete nove zimske pnevmatike?

Zimske gume, letne gume in celoletne gume - njihov nakup za seboj pripelje mnogo stvari. Ne smemo kupiti prvih, ki so najcenejše in nam izgledajo primerne za naše vozilo. Predvsem pri zimskih pnevmatikah je potrebno biti previden ob nakupu, saj lahko hitro izberemo napačne ali slabe kvalitete. Ob nakupu novih pnevmatik bodite torej pozorni na naslednje stvari:

Vedno preglejte starost pnevmatik, ki jih želite kupiti.

Tudi, če nikoli niso bile še rabljene, so bile lahko skladiščene več let, preden je do njih prišel prvi kupec. Preglejte oznako DOT na robu pnevmatike, na kateri se vidita teden in leto izdelave. Če so bile gume pravilno skladiščene, se jih lahko prodaja tudi do pet ali deset let od njihove izdelave.

Dimenzije gum – ne ustrezajo vse gume na vaš avto

Na vaš avto lahko namestite le gume dimenzij, ki so točno določene za vaše vozilo. Te dimenzije najdete v vašem homologacijskem kartončku.

Niso vse gume za vsak stil vožnje.

Na nakup novih gum naj vplivata tudi vaš stil vožnje in vaše potrebe. Zagotovo ne potrebujete najbolj športnih gum, če se vaše vozilo večino časa vozi do službe in nazaj domov? Preglejte tudi test zimskih pnevmatik, kjer strokovnjaki vsako leto preverjajo kakovost zimskih gum in vam s tem dajo indikator, katere se splača kupiti glede na različne parametre, ki so vam ob nakupu pomembni. 

Tehnične lastnosti gum

Vsekakor si ne želimo, da bi imel naš avto višjo porabo goriva zaradi slabše kvalitete gum? Poraba goriva je odvisna med drugim tudi od kotalnega upora gume. Vrednosti kotalnega upora so razdeljena v razrede A – G, s tem da je A najboljša, G pa najslabša vrednost. Prav tako želimo, da imajo naše nove gume izvrsten oprijem na mokri podlagi. Tudi tukaj so razredi dobrega oprijema in sicer se ocene gibljejo od A – F, kjer je A najboljša in F najslabša ocena. Pomembna pa je tudi glasnost pnevmatike – ocene so označene s črticami (I, II, III, kjer ena črtica pomeni tiho gumo, tri pa glasno).

Preverite cene pri več različnih ponudnikih in ne kupujte zadnji trenutek - izkoristite poletne in zgodnje jesenske akcije.

Iste gume imajo lahko pri različnih ponudnikih različne cene, zato je pomembno, da resnično preverite cene. Zadnji trenutek so cene po navadi najvišje, saj je takrat povpraševanje za nakup novih zimskih gum najvišje in bodo nekateri trgovci napihnili svoje cene. Preglejte poletne in zgodnje jesenske akcije, ko se vam nakup novih zimskih pnevmatik najbolj splača.

Vsekakor pa je potrebno imeti v glavi, da zimske gume najboljše vozne pogoje ustvarjajo pozimi.

ZIMSKE GUME AKCIJA - Preverite široko in najcenejšo ponudbo zimskih pnevmatik v Sloveniji. Na voljo imate gume več priznanih znamk, kot npr. Continental, Goodyear, Semperit, Barum in Sava. Prav tako so v naši ponudbi le najkakovostnejše gume teh proizvajalcev, ki so prestale zahtevne teste. 

KONTAKT: ZA NAKUP PNEVMATIK ALI KOMPLETOV KOLES POKLIČITE: 051 288 567 (ga. Maja)

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.