chatbot-assistent-photo
chatbot-close-icon

Želite več informacij?

Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17


chatbot-phone-icon

Pri nas ne čakate v vrsti!

Pokličemo vas nazaj v 29 SEKUNDAH.

(PON-PET, od 8-17. ure)

Želite več informacij? Izberite termin in vas pokličemo.
chatbot-success
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Pričakujte naš klic.

Porsche Ljubljana Novice

Vse aktualne novice podjetja Porsche Ljubljana najdete tukaj.

  1. Novice
  2. MENJAVA OLJA V MENJALNIKU
20.09.2020
VARNOST

MENJAVA OLJA V MENJALNIKU

MENJAVA OLJA V MENJALNIKU LJUBLJANA: avtomatiki so izpostavljeni različnim in predvsem drugačnim naporom kot ročni menjalniki. Servisni intervali za menjavo olja v menjalniku so po navadi na 60.000 ali celo 80.000 prevoženih kilometrov, lahko pa tudi na vsaka štiri leta

MENJAVA OLJA MENJALNIK

MENJAVA OLJA V MENJALNIKU LJUBLJANA

Menjava olja v menjalniku je zelo pomemben del servisa vozila z avtomatskim menjalnikom. Avtomatski menjalnik pogosto povezujemo z udobno in preprostejšo vožnjo, saj se tekom vožnje bolj posvečamo varnosti in vožnji na cesti. Da preprečite morebitne okvare menjalnika in svojemu menjalniku omogočite optimalno delovanje, je v avtomatiku potrebno menjati tudi olje v menjalniku. 

Za ponudbo ali rezervacijo termina se obrnite na ga. Martino: 031 616 918. 

Kam na kvalitetno menjavo olja v menjalniku?
Zaupajte nam AVTOSERVIS LJUBLJANA in menjavo olja vašega avtomatskega menjalniku. Zanj bomo s primerno napravo poskrbeli, ne glede na to, ali je DSG, CVT ali kateri drug tip avtomatskega menjalnika. Očistil bomo filter in zamenjali staro olje z novim. V kolikor imate vprašanja glede menjave olja v menjalniku, servisnih intervalov ali bi se radi naročili na servis, se obrnite na vaš najbližji pooblaščeni servis: 

  • Servis Porsche Ljubljana (VW, Audi), tel.: +386 1 58 25 300
  • Servis Porsche Verovškova (VW, Audi, SEAT, Škoda): Tel.: + 386 1 53 03 600
  • Servis Porsche Maribor ((VW, Audi, Škoda), tel.: +386 2 65 40 300
  • Servis Porsche Ptujska cesta (VW, Audi, Škoda), tel.: +386 2 45 02 660
  • Servis Porsche Koper (VW, Audi, Škoda), tel.: +386 5 61 16 500


Zakaj je potrebno menjati olje v menjalniku?
Da se izognimo okvaram menjalnika, je potrebno menjati olje tudi v menjalniku. Prav to olje hladi menjalnik ter ga ščiti pred obrabo in morebitno korozijo. Dobro olje za menjalnik nudi pravo viskoznost ne glede na temperaturo motorja.

Same menjave olja v menjalniku pa vam ne priporočamo delati doma, saj je v procesu menjave olja potrebno imeti posebno napravo, ki staro olje do konca izčrpa iz vašega menjalnika in s tem prepreči nalaganje starih kovinskih delcev in mešanje z novim oljem. Pri nekaterih menjalnikih je menjava olja lahko tudi postopna, zato se je vedno potrebno posvetovati in pogovoriti s serviserjem. Nepravočasna menjava olja v menjalniku lahko posledično pripelje do krušenja manjših kovinskih delcev, ki pa nadalje potujejo v hladilni sistem.

Nikjer ne najdem na koliko časa je servisni interval?
V servisni knjižici ne najdete servisnega intervala za menjavo olja v menjalniku? Nekateri proizvajalci menjave olja ne predpišejo, čeprav je ta zelo priporočljiva za varno vožnjo in preprečevanje okvare menjalnika.

V tem primeru imate več možnosti – obrnite se direktno na proizvajalca menjalnika (npr. na uradnih spletnih straneh), lahko preverite servisne intervale pri vozilih, ki imajo isti tip avtomatskega menjalnika oziroma so od istega proizvajalca, lahko pa se obrnete na servis, ki vam bo svetoval glede na vaše vozilo in tip avtomatskega menjalnika.

Pokličite našo sodelavko Martino na 031 616 918, če želite več informacij o servisu.


Simptomi okvare avtomatskega menjalnika
Menjava olja v menjalniku je načeloma potrebna na vsakih 60.000 kilometrov, vendar se takšen servisni interval razlikuje od avtomobila do avtomobila. Največkrat se menjavo olja v menjalniku vključi v delo velikega servisa, ko se v vozilu menja tudi zobati jermen in črpalko hladilne tekočine. Servisni interval, določen od proizvajalca, pa je zapisan v servisni knjižici vašega vozila.

Pozorni pa morate biti na znake okvare menjalnika – v kolikor med prestavljanjem čutite težje premikanje ročice, imate občutek, da se prestave zatikajo, da menjalnik sploh ne prestavlja ali pa da težje speljujete, se takoj naročite na servisni pregled, da se izognete večjim težavam in okvari.

 

VELIKI SERVIS LJUBLJANA - ugodna paketna cena

  • Veliki servis - zobati jermen z menjavo 
  • Menjava zobatega jermena, delo+menjava 

Na kaj morate biti pozorni pri Vašem vozilu: poškodba jermena zaradi obrabe lahko povzroči resne okvare motorja, zato je pomembno, da se držite časovnega intervala menjave jermena, ki je naveden v Servisni knjižici*. Po menjavi jermena bo motor vozila zlahka brezhibno deloval še tisoče kilometrov.

Za ponudbo ali rezervacijo termina se obrnite na ga. Martino: 031 616 918. 

POSEBNO NIZKA CENA ZA VAS + VSE VKLJUČENO: veliki/glavni servis - menjava jermena akcijska cena Vedno vredno (delo, material):

  • Originalni zobati jermen, črpalka hladilne tekočine
  • Zobati jermen komplet
  • Vgradnja zobatega jermena in menjava črpalke hladilne tekočine
  • 2-letno jamstvo na opravljeno delo
  • 2-letno jamstvo na vgrajene originalne dele
  • Asistenca Porsche Slovenija

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.