chatbot-assistent-photo
chatbot-close-icon

Želite več informacij?

Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17


chatbot-phone-icon

Pri nas ne čakate v vrsti!

Pokličemo vas nazaj v 29 SEKUNDAH.

(PON-PET, od 8-17. ure)

Želite več informacij? Izberite termin in vas pokličemo.
chatbot-success
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Pričakujte naš klic.

Porsche Ljubljana Novice

Vse aktualne novice podjetja Porsche Ljubljana najdete tukaj.

  1. Novice
  2. Prva pomoč ob popravilu toče
08.07.2017
NASVETI

Prva pomoč ob popravilu toče

Vsi čakamo na lepe poletne dneve, ki pa žal prinašajo tudi nevšečnosti. Ena od nevšečnosti v poletnih mesecih je recimo večja verjetnost pojava toče.

Popravilo poškodb po toči

Potrebujete pomoč? 
Kontaktirajte nas!

 

Toča - slabo napovedljiv pojav

Toča je pojav ledenih zrn poleti in je vedno povezana z zelo razvitimi nevihtnimi oblaki vertikalnega razvoja. Pojav toče je posledica zapletenih nevihtnih procesov, ki so žal še slabo napovedljivi pojavi. Slovenija se skupaj z južno Avstrijo uvršča v evropski vrh po številu nevihtnih dni in številu dni s točo. Nekatera območja zahodne Slovenije imajo celo več kot 200 nevihtnih dni v letu. Žal je toči težko vselej ubežati, na udaru pa so predvsem naši jekleni konjički.


Kaj storiti, če vas toča ujame na cesti?

Vaša varnost je na prvem mestu. Nikar se v primeru toče ne ustavljajte v predorih ali pod nadvozi. Vozniki, ki to počnejo, ogrožajo sebe in druge prometne udeležence, saj zaradi takega ravnanja prihaja do nevarnih naletov in prometnih nesreč. Priporočamo vam, da svoje vozilo ustavite le na parkirnih prostorih počivališč.

 

Vas zanima, kako se izogniti popravilu toče?

Verjamemo, da si tudi vi želite, da popravilo toče sploh ne bi bilo potrebno. Zato je seveda avto najbolje preventivno zaščititi. To je vsekakor težje za tiste, ki nimajo garaže ali nadstreška. Rešitev je posebna mrežasta streha, ki se jo razpne nad avtomobilom in omogoča zaščito pred točo. Ker pa nas toča največkrat ujame nepripravljene, vam priporočamo, da sklenete primerno avtomobilsko zavarovanje.


Kaj pa zavarovanje?

Proti toči sklepamo zavarovanje v okviru zavarovanja delnega avtomobilskega kaska, kombinacija B (naravne in elementarne nesreče). Kombinacija B se lahko sklene le skupaj z zavarovanjem splošnega avtomobilskega kaska istega vozila. Zavarovanje krije škodo zaradi uničenja ali poškodovanja zavarovanih stvari, ki nastane kot posledica uresničitve zavarovanih nevarnosti: požar, potres, direktni udar strele, nenadno zunanje toplotno in/ali kemično delovanje, eksplozija, vihar - veter, ki piha s hitrostjo najmanj 17,2 m v sekundi (62 km na uro) oz. 8. stopnja po Beaufortovi lestvici, toča, snežni ali zemeljski plaz, poplava, hudourniška ali visoka voda.

Kako ukrepati v primeru poškodbe vozila zaradi toče?

V ekstremnih razmerah je najpomembnejša skrb za lastno varnost. Ko pride do škode zaradi toče, priporočamo, da upoštevate sledeče. Najprej je pomembno, da zavarujete človeška življenja. Nato preprečite nadaljnjo škodo. Svetujemo vam, da pregledate avtomobil. Če imate možnost, fotografirajte nastalo škodo.

V kolikor so poškodovana stekla in imate svoje vozilo zavarovano s kasko ali delnim kasko zavarovanjem, ki krije tovrstno škodo, vozilo čimprej odpeljite na cenilno mesto in nato na servis, kjer bodo opravili popravilo pločevine in zamenjali poškodovana stekla.

Popravila poškodovanih vozil od toče izvajamo v vseh Porsche podružnicah s hladnim postopkom brez lakiranja. S posebnim orodjem lahko manjše poškodbe popravimo brez kleparskega in ličarskega popravila. Poglavitna prednost takšnega popravila je, da nanos laka ostaja enak. V kolikor pa so poškodbe prevelike, popravilo izvedemo po klasičnem postopku z lakiranjem. Popravila za vas izvedemo hitro in kvalitetno za vse znamke vozil. Cena samega popravila vozila zaradi toče, je odvisna od števila in velikosti poškodbe. Za pravilno oceno stroškov, je nujen predhodni ogled poškodovanega vozila, kjer se opravi ocena poškodbe. Na podlagi ogleda določimo ceno in čas popravila.

Boltežar
Pavlič

Servisni svetovalec za kleparsko - ličarsko delavnico
Mobilna številka:
Faks:

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.