chatbot-assistent-photo
chatbot-close-icon

Želite več informacij?

Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17


chatbot-phone-icon

Pri nas ne čakate v vrsti!

Pokličemo vas nazaj v 29 SEKUNDAH.

(PON-PET, od 8-17. ure)

Želite več informacij? Izberite termin in vas pokličemo.
chatbot-success
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Pričakujte naš klic.

Porsche Ljubljana Novice

Vse aktualne novice podjetja Porsche Ljubljana najdete tukaj.

  1. Novice
  2. Kdaj se odločiti za nakup zimskih gum?
10.08.2021
VEC O DOPOLNILNI OPREMI

Kdaj se odločiti za nakup zimskih gum?

Poskrbite, da boste pravočasno imeli pripravljene nove zimske gume, ki vam bodo omogočale osvajanje novih dogodivščin - varno in zanesljivo.

Zimske gume

Za najboljšo odločitev katere zimske pnevmatike kupiti, preverite test zimskih pnevmatik 2021, ki vam bo močno pomagal pri vaši odločitvi glede nakupa gum.

Ker so pnevmatike pravzaprav edini del vozila, ki se dotika cestišča, so najbolj obremenjen del vozila in eden izmed najpomembnejših dejavnikov varnosti na cesti. Če so naše pnevmatike kvalitetne, nam v specifičnih vremenskih razmerah omogočajo zanesljiv stik s podlago in učinkovito odvajanje vode v primeru padavin. Posledično pa nam omogočajo varno vožnjo brez zdrsov in nesuverenih premikov.

KONTAKT: Za več informacij nas pokličite na 01 582 53 44 ali nam pišite na [email protected]!

V grobem ločimo gume na zimske gume in na letne gume, glede na to, v katerih letnih časih jih je priporočljivo uporabljati. Nato pa se gume nadaljno razlikujejo med seboj po znamkah, nosilnosti, velikosti, hitrostni kategoriji, itd. Najpomembneje pa je, da poleg tega, da imajo dovolj globok profl, ustrezajo letnemu času in vremenskim pojavom. Samo na ta način se lahko optimalno obnesejo.

Zimske pnevmatike so prilagojene hladnim razmeram, kar pomeni, da se od letnih gum razlikujejo po sestavi. Od letnih so bolj elastične, saj vsebujejo več kavčuka, dodano imajo pa tudi siliko, kar jih pri nižjih temperaturah naredi mehkejše. Od letnih gum se razlikujejo tudi po debelini profila, ki je globlbji za boljše odvajanje vode, snega in plundre na mokrih površinah. Nenazadnje pa se še mnogo bolje oprimejo spolzke podlage. (1)

Image

Uporaba zimskih gum med poletjem pa se ne priporoča. Slednje so namreč prilagojene hladnim razmeram in se na pregretem asfaltu slabo odzivajo in mnogo hitreje obrabljajo. Zaradi tega pa bo trpela vaša denarnica: porabili boste več goriva in življenjska doba pnevmatike bo krajša, saj se bo hitro obrabila. Priporočamo vam sezonsko menjavanje gum, kar vas bo na koncu stalo manj istočasno pa vam bo omogočilo bolj zanesljivo in varno vožnjo. Zimske gume omogočajo najboljšo vodljivost in zmanjšujejo nevarnost zdrsa, njihov globok profil pa zagotavlja dober oprijem.

Katera zimska guma z odličnim razmerjem cena/kvaliteta?

Letos izpostavljamo Continental zimske gume, saj Continental izdeluje vrhunske pnevmatike za vse vrste osebnih vozil. V njihovi družini pnevmatik WinterContact so na voljo izdelki, ki izpolnijo vse želje in potrebe za najboljšo zmogljivost. 

Letos je Continental predstavil novo zimsko pnevmatiko s še izboljšanimi lastnostmi, s čimer so dokazali, da je za izboljšave vedno dovolj prostora. Spoznajte Continental WinterContact TS 870, ki združuje izjemne zmogljivosti in ekološko odliko kot je manjši kotalni upor in še več prevoženih kilometrov. Continentalova nova guma dosega tri odstotke krajšo zavorno pot in pet odstotkov boljšo vodljivost na snegu.

Kdaj postane zimska guma neuporabna?

Menjava gum je obvezna takoj, ko gume dosežejo starost 5 let ali več. V primeru, da so poškodovane oziroma obrabljene že prej, jih je potrebno zamenjati prej. Za nakup novih gum se odločite, če višina profila gume ne ustreza več zakonskim omejitvam (za zimske gume velja globina profila 3mm) oziroma nakazuje na jasne znake obrabe. Na prekomerno obrabo gum tako vpliva neprilagojena vožnja, uporaba sezoni neprimernih gum, nepravilno nastavljeno podvozje,itd. Obenem pa na pnevmatike vplivajo še vreme, vlaga in neprimerno skladiščenje.

Image

Test zimskih pnevmatik

Test zimskih pnevmatik je gotovo eden izmed najbolj zanesljivih virov za odločanje glede nakupa. Testi pnevmatik prikažejo več pomembnih aspektov gum, ki nam omogočijo sprejeti kompromis oziroma najti primerne gume za naše potrebe in način vožnje. Nemško združenje ADAC tako vsako leto opravlja test pnevmatik in ocenjuje naslednje kategorije: dež, akvaplaning, obraba, zaviranje, hitrostni preizkus…

Pri nakupu gum se tako odločamo v katerem cenovnem razredu je, kako tiha in udobna je, kakšna sta kotalni upor in življenjska doba, kakšen je oprijem na suhi in mokri podlagi in kot odgovor na vsa ta vprašanja so testi pnevmatik res odlično vodilo.


Kdaj se najbolj splača kupiti gume?

Najpogosteje ljudje kupujejo spomladi letne gume, jeseni pa zimske gume, kar je logično, a se ne nujno splača. Predlagamo vam, da se še pred jesenjo odločite za nakup zimskih gum, saj vam v naši spletni trgovini zagotavljamo bogato zalogo gum Sava, Goodyear, Barum, Semperit in Continental po ugodnih cenah. Sploh pa si zagotovite svoje še predno zaloge poidejo.

Image

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.