NASVETI
25.08.2021

GUMI TEPIHI - Katere so prednosti?

Spoznajte vse prednosti gumijastih tepihov.
GUMI TEPIHI

Zakaj potrebujemo gumijaste tepihe? 

Gumijasti tepihi nam omogočajo popolno zaščito vozila pred raznimi nevšečnostmi kot so na primer blato, voda, listje, sneg in še mnogo drugih nadležnih stvari, ki se znajdejo pod našimi nogami. Gumi tepihi so tako najlažji način, da preprečimo nesnago!

KONTAKT: Za vsa vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 582 53 44!

Avto tepihi so lahko narejeni iz različnih materialov, kot je tekstil, toda za ustrezno zaščito so daleč najboljši gumijasti tepihi. Ti nam zagotavljajo enostavno čiščenje, saj so vodoodporni in nedrseči -  tako se med vožnjo ne premikajo.

Originalni gumijasti tepihi

Originalni gumijasti tepihi so narejeni tako, da se ne zvijajo in ne gubajo. To jim omogoča utrjeni rob avto tepiha, ki je nekoliko dvignjen. Le-ta pa zagotavlja tudi dodatno zaščito.

Hkrati pa nam originalni gumijasti tepihi zagotavljajo tudi popolno odpornost na tekočine.

Image

Katere so prednosti originalnih avto tepihov?

​​​​​​Največje tri prednosti originalnih avtomobilskih predpražnikov so nedvomno:

  • popolno prileganje,
  • enostavno vzdrževanje in
  • kvalitetni materiali.

Ker originalne gumijaste tepihe dobimo od proizvajalca vozila, vemo, da se bodo popolnoma prilegali, saj so bili gumijasti tepihi načrtovani in oblikovani skupaj z avtomobilom že od samega začetka.

Če se tepihi ne bi popolnoma prilegali, kot se pogosto zgodi z neoriginalnimi gumijastimi tepihi, potem vas lahko pri vožnji ovirajo s stalnim premikanjem, kar pa lahko ogrozi vašo vožnjo. Poleg tega imajo originalni gumijasti tepihi tudi protidrsni sloj, ki tepihom onemogoča premikanje med vožnjo. Ravno zato so ti tepihi za avto primerni tudi za voznike, ki jih avtotepihi ponavadi motijo.

Preverite bogato zalogo gumi tepihov:

Image

Kako najpreprosteje očistiti avtotepihe?

Gumijasti tepihi so vsekakor najboljši tepihi, kar se tiče čiščenja. Dovolj je, da jih le obrišete in izgledali bodo kot novi. Če pa se je na njih nabralo več umazanije, jih lahko tudi splaknete, saj so vodoodporni ter očistite s krtačo ali pa krpo. Z njimi ne boste imeli veliko dela, saj se tudi sušijo zelo hitro.

Previdni morate biti le, da gumijastih tepihov ne sušite na direktni sončni svetlobi dlje časa, saj lahko pride do razpok na gumi. Ko se tepih posuši, ga lahko takoj namestite nazaj v vozilo.