chatbot-assistent-photo
chatbot-close-icon

Želite več informacij?

Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17


chatbot-phone-icon

Pri nas ne čakate v vrsti!

Pokličemo vas nazaj v 29 SEKUNDAH.

(PON-PET, od 8-17. ure)

Želite več informacij? Izberite termin in vas pokličemo.
chatbot-success
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Pričakujte naš klic.

Porsche Ljubljana Novice

Vse aktualne novice podjetja Porsche Ljubljana najdete tukaj.

  1. Novice
  2. DOMAČA POLNILNICA ZA AVTO – PRIPRAVA IN NAMESTITEV
05.05.2021
NASVETI

DOMAČA POLNILNICA ZA AVTO – PRIPRAVA IN NAMESTITEV

Preverite kako domačo polnilnico za avto pripraviti da bo uporaba vašega električnega avtomobila res učinkovita in brezskrbna.

DOMAČA POLNILNICA ZA AVTO

DOMAČA POLNILNICA ZA AVTO:

  • Hitro polnjenje
  • Možnosti povezljivosti
  • Enostavna uporaba
  • Ugodno vzdrževanje

Nakup električnega vozila je brez dvoma korak bližje k vznemirljivi prihodnosti inovacij in čistejšega okolja. Električni avtomobili se vsak dan bolj razvijajo in izboljšujejo, enako pa velja za električne polnilnice – na trgu je namreč vedno več dostopnih domačih polnilnic za avto, ki omogočajo varno, zanesljivo in učinkovito mobilnost. Ker ste si izbrali novi električni avtomobil, se prepričajte, da boste izbrali tudi kvalitetno električno polnilnico.

ELEKTRIČNA VOZILA – PREDNOSTI

  • Električna energija cenejša od goriv
  • Udobna in varna vožnja
  • Nižji stroški vzdrževanja
  • Preprosta uporaba

Ena izmed glavnih prednosti je vsekakor zmanjševanje onesnaževanja okolja, h kateremu pripomorejo električni avtomobili. Električna vozila so tako vedno bolj zastopana tudi na naših cestah, saj so vsako leto bolj cenovno dostopna. Naslednja prednost električnih vozil je brez dvoma nizek strošek polnjenja, saj je elektrika za 100 kilometrov vožnje kar pol cenejša v primerjavi z avtomobilom na bencin ali dizel. Višina stroškov je nazadnje vseeno odvisna od načina vožnje, moči motorja, temperaturnih razmer ter razdalje, a je razlika vselej močno opazna. Nižji pa so tudi stroški vzdrževanja, vožnja pa je še udobnejša. Ker večina uporabnikov svoje električno vozilo polni doma, je investicija v dobro električno polnilnico bistvena.

Domača polnilnica za avto

Brezskrbna električna mobilnost se v resnici začne doma s hišno polnilno postajo, saj električni priključek doma naredi električno vozilo uporabno in zares brezskrbno. Zatorej če ste kupili električni avto, ne odlašajte in si čimprej zagotovite domačo polnilnico za avto, saj boste na njej polnili nekje 60-70% polnjenj. Gre se tudi za cenovno najugodnejšo, najenostavnejšo ter časovno najbolj primerno odločitev. Za polnjenje električnega avtomobila lahko uporabimo tudi standardno 220V vtičnico, a glede na vedno večje zmogljivosti električnih avtomobilov z baterijsko zmogljivostjo 50kWh, bi dejansko tako polnjenje trajalo več kot 25 ur. Domače polnilnice tako lahko polnijo tudi do desetkrat hitreje.

Za brezhibno delovanje vašega električnega avtomobila pa preverite: servis električnih vozil  - na kaj je potrebno biti pozoren?

Kako pripraviti lokacijo za domačo polnilnico za avto?

  • Primerna lokacija
  • Priprava električne instalacije
  • Priprava priključka v elektro omarici

Pred namestitvijo domače polnilne postaje za avto, je potrebno določiti primerno lokacijo, ki naj bo jasno v bližini parkirnega prostora vašega električnega vozila. To je lahko zunaj na steni hiše ali garaže, v garaži, lahko pa je tudi samostoječa montaža na dvorišču ipd. Do mesta domače polnilnice za avto je potrebno pripeljati tudi električno instalacijo. Dolžina kabla pa je vse do nekje 7,5m. Pregled lokacije je najbolje da opravi certificiran strokovnjak, saj bo on najbolje vedel kako do lokacije pripeljati primeren kabel. Poleg priključitve nove instalacije v elektro omarico je potrebna vgradnja zunanje zaščite pred obremenitvijo. Priporočljivo je tudi, da se na objektu vgradi ustrezna prenapetostna zaščita, ki ščiti polnilnico ter električni avtomobil pred napetostnimi sunki in motnjami, gre se za zaščito pred udarom strele.

Preverite ponudbo vrhunskih domačih električnih polnilnic za vaš nov električni avto!

Pokličite nas - za vsa vprašanja smo vam z veseljem na voljo. 

Porsche Ljubljana

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.