chatbot-assistent-photo
chatbot-close-icon

Želite več informacij?

Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17


chatbot-phone-icon

Pri nas ne čakate v vrsti!

Pokličemo vas nazaj v 29 SEKUNDAH.

(PON-PET, od 8-17. ure)

Želite več informacij? Izberite termin in vas pokličemo.
chatbot-success
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Pričakujte naš klic.

Porsche Ljubljana Novice

Vse aktualne novice podjetja Porsche Ljubljana najdete tukaj.

  1. Novice
  2. Ali se splača nakup celoletnih pnevmatik?
28.09.2021
VEC O DOPOLNILNI OPREMI

Ali se splača nakup celoletnih pnevmatik?

Celoletne pnevmatike dobivajo vse več pozornosti zaradi prednosti, ki jih ponujajo. Praktične so namreč, ker jih ni potrebno menjati in posledično tudi shranjevati, vendar ali to opraviči ostale kompromise?

Zimske pnevmatike 2021

Celoletne gume postajajo vedno bolj popularne, saj predstavljajo veliko prednosti. Celoletne gume so nedvomno odraz izjemnega napredka pri razvoju avtomobilskih gum, saj združujejo prednosti tako letnih kot tudi zimskih gum. 

Če uporabljamo ločeno letne in zimske gume to pomeni tudi redno menjavo pnevmatik in z njo povezane stroške ter potreben prostor za shranjevanje gum. Ravno to je bil razlog za izum celoletnih pnevmatik, kjer se temu izognemo. Se pa je nedvomno potrebno nečemu odreči na račun drugih olajšav. 

Kljub temu celoletna pnevmatika pomeni določen kompromis, saj se letne pnevmatike z razlogom ločijo od zimskih. Ustrezna pnevmatika za določen letni čas je nazadnje vredna svojega namena in je bistvena v najbolj zahtevnih situacijah na cesti, v katerih nas lahko reši. Celoletne pnevmatike se obnesejo nekako kot če bi celo leto nosili isti par čevljev, tako pozimi kot poleti. 

KONTAKT: Za vsa vprašanja in naročila smo vam na voljo na telefonski številki 01 582 53 44!

Najboljše celoletne pnevmatike?

Celoletne pnevmatike Sava All Weather se odlično obnesejo, pa naj bo dež, sneg ali sonce. Ustvarjena je bila za vse voznike, ki se ne želijo ukvarjati in imeti stroškov z menjavo gum in njihovim skladiščenjem. Poleg tega pa se gre še za dostopno pnevmatiko, ki zagotavlja dober oprijem, izjemno vodljivost, odpornost proti akvaplaningu in učinkovito zaviranje. Nazadnje pa še varčuje in vam omogoča dolgo življenjsko dobo in nižjo porabo goriva. (1)


Celoletne pnevmatike Semperit AllSeason-Grip zagotavljajo zmogljivost čez vse leto ne glede na vremenske razmere. Optimizirana vsestranska oblika jim pomaga pri obvladovanju vseh neugodnih voznih razmer. Na suhi podlagi zagotavljajo popoln nadzor sploh v zavojih, na snegu omogočajo stabilno vodljivost predvsem med pospeševanjem in zaviranjem. Celoletne pnevmatike Semperit se dobro obnesejo tudi na mokrem. (2)

Image

Celoletne pnevmatike Continental

Celoletne pnevmatike Continental AllSeasonContactso namenjene uporabi v vseh štirih letnih časih in suvereno zagotavljajo odličen oprijem tako na zasneženih kot tudi na mokrih zimskih cestah. Zaznamuje jih še dobra zavorna učinkovitost na suhih in mokrih poletnih cestah. 

Pravzaprav se gre za najboljšo pnevmatiko v svojem razredu po kotalnem uporu, ki se pretvori v opazno manjšo porabo goriva, kar doseže z nezmanjšano varnostjo. Izdelana je iz gumene zmesi Traction Silica Compound, ki vsebuje smolo za zimsko učinkovitost in velik delež silike, zaradi česar ohranja nespremenjeno prožnost za odlične rezultate na zasneženih in mokrih zimskih cestah.

Odprto izdelana ramena ji omogočajo učinkovito preprečevanje akvaplaninga. V kombinaciji s togim profilom pa to pomeni še boljšo vodljivost in zavorno učinkovitost.  (3)

Celoletne gume da ali ne?

Celoletne gume se splačajo predvsem v primeru, da se malo vozite in vam ni treba vedno ter za vsako ceno na cesto v najbolj ekstremnih vremenskih pogojih oziroma živite v milejšem podnebju, kjer so temperaturne razlike manjše.

Celoletne pnevmatike pomenijo torej hibrid s katerimi lahko vozite pri  -10 °C in tudi pri 30 °C. Združujejo namreč značilnosti letnih in zimskih gum. Glavni kriterij izbire so torej vozne razmere, ki jih boste srečali pri vožnji.

Bistveno pa je vedeti, da se varčevati s pnevmatikami nikakor ne splača.

Image

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.